Годую домашніх не простою яєчнею, а в помідорах: таку яскраву запіканку обожнюють і дорослі, й діти

Яєчню на сніданок полюбляють усі. Але якщо придумати неординарну подачу в помідорах, то страва піде з неабиякою насолодою, зарядивши чудовим настроєм на весь робочий день.

Вам знадобиться:

  • 4 помідори;
  • 4 яйця;
  • 3 ст.лож. вершкового масла;
  • 10 г кропу;
  • 20 г зеленої цибулі;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 0,2 ч.лож. солі.
Яйця в помідорах на сніданок

Сніданок вийде набагато гарнішим, якщо яйця взяти домашні, оскільки у них яскравіший жовток. За бажанням вершкове масло можете замінити на олію. А якщо потрібно щось ситніше, можете додати шинку, сир, смажені шампіньйони тощо.

Яйця в помідорах на сніданок

Вершкове масло розтопіть і відставте вбік, щоб прохолонуло. Зелену цибулю подрібніть. Кріп теж дрібно пошинкуйте. Якщо є бажання, можете додати кінзу чи суміш трав.

Помідори вимийте, обсушіть. Зріжте верхівки й витягніть маленькою ложечкою. Робіть це дуже акуратно, щоб не пошкодити стінки. Помідори мають бути міцненькими й щільненькими, щоб гарно тримали форму.

Яйця в помідорах на сніданок

Пензликом змастіть кожен помідор усередині вершковим маслом. Посоліть, присипте чорним перцем. Вбийте в кожен томат яйце. Намагайтеся робити це так, щоб жовток залишився неушкодженим.

Яйця в помідорах на сніданок

Форму для запікання розігрійте до 180 градусів. Випікайте помідори близько 25 хвилин. Діставши, посипте кропом та зеленою цибулею. Подавайте відразу ж до столу в гарячому вигляді.

Навіть діти, які зазвичай погано їдять, побачивши таке різноманіття кольорів на тарілці, не зможуть відмовитися від легкого, але поживного сніданку. Тож і мама буде спокійна, і дітлахи ситі.

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.