Такі часникові пампушки до борщу ви ще не готували: неймовірно пухкі та ароматні. Урвала рецепт у сусідки

Краще тарілочки запашного українського борщу, може бути тільки борщ з часниковими пампушками. Готувати їх просто, а на аромат збігаються навіть сусіди.

Пухкі пампушки з часником – це справжній український смаколик, який неодмінно додасть смаку вашому борщу та зігріє вас у холодні дні. Цей унікальний рецепт гарантує, що ваші пампушки будуть ніжними, пухкими і просто неперевершеними. Готувати їх не складно, але безумовно, вони вийдуть набагато смачнішими за магазинні.

Пухкі та ароматні часникові пампушки
Пухкі та ароматні часникові пампушки

Інгредієнти:

  • 200 мл теплого молока
  • 300-320 г борошна
  • 5 г сухих швидкодіючих дріжджів (або 15 г живих дріжджів)
  • 2 столові ложки цукру
  • 0,5 чайної ложки солі з гіркою
  • 2 столові ложки рослинної олії

Для часникового соусу:

  • Кріп або петрушка
  • 3-5 зубчиків часнику
  • 3 столові ложки рослинної олії

Приготування:

Змішайте тепле молоко, дріжджі та цукор. Залиште на 5-10 хвилин, щоб дріжджі активувалися та на поверхні утворилася пінна шапочка.

Додайте сіль та рослинну олію, а потім додайте поступово просіяне борошно, перемішуючи до тих пір, доки не отримаєте м’яке тісто.

Накрийте миску з тістом чистим рушником і залиште його на 1 годину в теплому місці без протягу, щоб тісто добре підійшло.

Як приготувати ароматні часникові пампушки до борщу
Як приготувати ароматні часникові пампушки до борщу

Протягом цього часу підготуйте часниковий соус: розітріть зубчики часнику та максимально дрібно наріжте петрушку або кріп. Вилийте три ложки олії, за бажанням додайте сіль та ретельно змішайте. Залиште трохи настоятися, щоб олія увібрала аромат часнику.

Сформуйте невеликі кульки з тіста та помістіть їх на противені з пергаментом. Змастіть готовим часниковим соусом та запікайте протягом 15-20 хвилин, доки вони не збільшаться в розмірі та не стануть золотистими.

Після того, як пампушки готові, вийміть їх з духовки та подайте гарячими до борщу. Або залиште охолонути і куштуйте замість хліба. Вони довго не черствіють, залишаються пухкими та ароматними.

Популярне

Схожі статті

Лілія Ребрик після хрещення показала обличчя крихітки: чи схожі сестри між собою та хто з них мамина копія

Сім'я Лілії Ребрик та Андрія Дикого завжди викликала захоплення серед шанувальників. І нещодавно Лілія знову поділилась зворушливими фотографіями своїх доньок, включаючи найменшу, яку вже похрестили.

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.