Він стане вашим улюбленим: рецепт святкового рулету з курятини, який просто тане у роті

Курячий рулет – дуже смачна та оригінальна страва, яка урізноманітнить ваш святковий стіл. Готуються такі рулети дуже просто, а смак у них неперевершений.

Господині часто не наважуються готувати страви з курячого філе на святковий стіл. Таке м’ясо взагалі без прожилок жиру і його дуже легко пересушити і зробити несмачним.

Пропонуємо до вашої уваги рецепт курячих рулетів з грудинки, який вийде дуже смачним, ніжним та соковитим у кожної господині. Такий рулет не лише смачний, а й має ефектний вигляд, тому стане прикрасою вашого святкового столу.

Необхідіні інгредієнти:

  • куряче філе – 400 г;
  • сир – 50 г;
  • майонез – 50 г;
  • чорнослив – 20 г;
  • олія – 2 ст.л;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Куряче філе розрізаємо взовж на 2 частини і відбиваємо ці 2 шматка до товжини 1-2 мм. Для того, щоб це було простіше зробити, застеліть дошку харчовою плівкою і саме  філе також застеліть плівкою, а вже після цього відбивайте його. Відбите м’ясо солимо, перчимо.

Рецепт святкового рулету з курячої грудинки у духовці
Рецепт святкового рулету з курячої грудинки у духовці

Чорнослив заливаємо окропом і залишаємо на 10-15 хвилин. Після того, як чорнослим розмякне, ріжемо його дрібним кубиком. Твердий сир натираємо на дрібну тертку.

Заготовки з курячого філе змащуємо майонезом, посипаємо чорносливом і натертим твердим сиром. Далі одну заготовку (філе з чорносливом і сиром) викладаємо поверх іншої заготовки і загортаємо у рулет.

Рецепт святкового рулету з курячої грудинки у духовці
Рецепт святкового рулету з курячої грудинки у духовці

Фольгу змащуємо олією, викладаємо туди курячий рулет і закручуємо все, підтискаючи краї фольги.

Залишаємо курячий рулет у фользі на хвилин 20, щоб він просолився. Після цього ставимо рулет у розігріту духовку при температурі 180 градусів приблизно на 30 хвилин.

Після цього готовий рулет повністю охолоджуємо у фользі і вже холодний звільняємо від фольги і ріжемо на порційні шматочки.

Готовий рулет добре тримає форму і має відмінний смак.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Лілія Ребрик після хрещення показала обличчя крихітки: чи схожі сестри між собою та хто з них мамина копія

Сім'я Лілії Ребрик та Андрія Дикого завжди викликала захоплення серед шанувальників. І нещодавно Лілія знову поділилась зворушливими фотографіями своїх доньок, включаючи найменшу, яку вже похрестили.

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.