На свята їм тільки цей салат і ніякі закуски вже не хочу! Ваші гості будуть випрошувати рецепт

Всього з чотирьох простих інгредієнтів виходить неймовірно смачний салат. Цей рецепт мало хто знає, тому ви точно здивуєте гостей, поставивши на стіл саме цю страву.

Без салатів та закусок не обходиться жодне застілля. Якщо вам набридли традиційні “Шуба” та “Олів’є”, спробуйте цей соковитий і ніжний салат з язиком.

Ви можете приготувати цей салат і зі звичайним відварним м’ясом. Та з язиком ця страва має найцікавіший смак.

Необхідні інгредієнти:

  • язик свинячий, або яловичий – 1 шт;
  • яйця – 3 шт;
  • огірок – 2 шт;
  • твердий сир – 150 г;
  • сіль, майонез за смаком.

Спосіб приготування:

Язик потрібно зарання відварити. Для цього у каструлю з водою перекладаємо язик, додаємо чайну ложку солі, перець горошком і лавровий лист. Доводимо до кипіння, збираємо всю піну і варимо язик на повільному вогні 2 години. Після цього залишаємо його охолоджувати в тому бульйоні, де він варився.

Відварений язик очищаємо від шкірки і ріжемо кубиком.

Рецепт святкового салату з язика
Рецепт святкового салату з язика

Яйця потрібно зарання відварити, охолодити і натерти на крупній тертці. Свіжі огірки ріжемо соломкою, а твердий сир натираємо на тертку.

Для того, щоб салат мав рівну круглу форму, встановлюємо кондитерське кільце. Першим шаром викладаємо нарізаний язик і щедро змащуємо його майонезом.

Далі викладаємо натерті яйця, їх злегка присолюємо і змащуємо майонезом. Наступним шаром йде натертий сир, його також змащуємо майонезом.

Рецепт святкового салату з язика
Рецепт святкового салату з язика

Завершальним шаром викладаємо нарізані оігрки і робимо сіточку з майонезу. Прикрасити салат можна будь-яким способом за вашим бажанням.

Цей салат можна їсти відразу, та буде смачніше, якщо залишити його на 1 годину в холодильнику.

Готовий салат виходить нереально смачним, ситним і при цьому не позбавлений свіжості. Інгредієнти в цій страві ідеально поєднуються між собою.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Більше піцу не замовляю: равлики з листкового тіста з неймовірною начинкою в 500 разів краще за будь-що

Якщо ви вважаєте, що піца – це вершина кулінарного задоволення, настав час переглянути свої вподобання. Равлики з листкового тіста з начинкою можуть змінити ваші уявлення про ідеальний перекус.

Шикарний десерт, який подобається абсолютно всім: шоколадний торт із нехитрих продуктів. До чаю – ідеально!

Спробуйте шоколадний десерт, який пасуватиме як на свято, так і на кожен день. Готується він просто та швидко, а смак нагадає відомий торт "Захер".

Лілія Ребрик після хрещення показала обличчя крихітки: чи схожі сестри між собою та хто з них мамина копія

Сім'я Лілії Ребрик та Андрія Дикого завжди викликала захоплення серед шанувальників. І нещодавно Лілія знову поділилась зворушливими фотографіями своїх доньок, включаючи найменшу, яку вже похрестили.