Рецепт привезла з-за кордону, а чоловік облюбував з першої спроби: домашні ароматні пельмені “Північні”

Пельмені знайомі та звичні всім нам. Це проста, швидка і смачна страва для всієї родини на будь-яку частину дня. Сьогодні ми підготували рецепт ніжних, соковитих і ароматних домашніх пельменів.

Для приготування таких пельменів сподобається:

  • Фарш – 450 грамів
  • Цибуля – 2 штуки
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Вода – 150 мілілітрів
  • Яйце – 1 штука
  • Борошно – 400-500 грамів
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Фарш можна взяти будь-який, але краще віддати перевагу змішаному, свинячо-яловичому, приготованому самостійно.

Для початку з’єднайте воду і яйце, до них додайте 1/2 чайної ложки солі та перемішайте. Потім поступово насипайте борошно і замішайте пружне та еластичне тісто. Вимішуйте його руками доти, доки воно не стане відставати від рук. Зберіть його в кулю, накрийте рушником і дайте полежати 20-30 хвилин.

Далі додайте до фаршу терту на великій тертці цибулю, роздавлений часник, сіль і мелений перець за смаком. Добре все це перемішайте. Якщо фарш сухуватий, то можна влити трохи крижаної води для соковитості.

Домашні пельмені
Домашні пельмені

Тепер відріжте від тіста шматок, розкатайте його ковбаскою і наріжте невеликими шматочками. Потім кожен шматочок обваляйте з двох боків у борошні та розкатайте у формі кола. По центру викладіть начинку. З’єднайте краї тіста, а куточки притисніть один до одного. Таким чином сформуйте всі пельмені.

Коли всі пельмені будуть зліплені, їх можна буде прибрати в морозилку, а потім перекласти по пакетах і діставати за потреби.

Можна переходити до варіння. Поставте каструлю з водою на вогонь. Коли вода закипить, посоліть і додайте перець горошком за смаком. Додайте так само пару-трійку лаврових листків і чайну ложку вершкового масла. Варіть пельмені після спливання близько 5-7 хвилин.

Домашні пельмені “Північні” готові!

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.