Однією порцією сита вся сім’я. Готується простіше простого, але як смачно виходить: пісочний пиріг із фаршем

Випічка давно є невід'ємною частиною нашого життя. Усі ми любимо пироги, хоч як десерт, хоч як повноцінний обід. Сьогодні ми підготували простий рецепт ситного пирога з пісочного тіста з фаршем.

Для приготування такого м’ясного пирога знадобиться:

  • Сметана – 100 грамів
  • Масло вершкове – 50 грамів
  • Яйце – 1 штука
  • Розпушувач тіста – 1 чайна ложка
  • Борошно – 200 грамів
  • Фарш – 300 грамів
  • Цибуля – 1 штука
  • Сіль – за смаком
  • Спеції – за смаком

Для початку збийте яйце з 1/3 чайної ложки солі. Додайте до них сметану та розтоплене вершкове масло. Усе це ретельно перемішайте. Далі додайте в миску борошно і розпушувач, потім замісіть м’яке й еластичне тісто.

Якщо необхідно, то можна додати ще трохи борошна, але сильно не забивайте тісто борошном, воно має злегка липнути до рук. Зберіть його в кулю, загорніть у целофановий пакет або харчову плівку і приберіть у холодильник на 30 хвилин.

Пісочний пиріг із фаршем
Пісочний пиріг із фаршем

Можна переходити до начинки. Для неї з’єднайте фарш і нарізану дрібними кубиками цибулю. Посоліть їх, додайте улюблені спеції та добре перемішайте.

Тісто розділіть на дві нерівні частини. Ту частину, що більша, розкачайте за розміром форми на присипаній борошном поверхні. Форму для випічки змастіть маслом, потім акуратно перенесіть розкачане тісто і руками сформуйте невеликі бортики. Зверху рівномірно розподіліть м’ясну начинку.

Другу частину тіста, що менша, розкачайте й акуратно накрийте нею начинку зверху. Вона має повністю покривати перший шар. Защипніть краї будь-яким зручним способом і зробіть проколи по всій поверхні виделкою для виходу пари.

Випікайте в духовці за температури 180 градусів близько 50 хвилин. Верхня частина пирога має підрум’янитися. Дайте йому трохи охолонути, а потім наріжте на порції та подавайте до столу.

Домашній пісочний пиріг із фаршем готовий!

Популярне

Схожі статті

Більше піцу не замовляю: равлики з листкового тіста з неймовірною начинкою в 500 разів краще за будь-що

Якщо ви вважаєте, що піца – це вершина кулінарного задоволення, настав час переглянути свої вподобання. Равлики з листкового тіста з начинкою можуть змінити ваші уявлення про ідеальний перекус.

Шикарний десерт, який подобається абсолютно всім: шоколадний торт із нехитрих продуктів. До чаю – ідеально!

Спробуйте шоколадний десерт, який пасуватиме як на свято, так і на кожен день. Готується він просто та швидко, а смак нагадає відомий торт "Захер".

Лілія Ребрик після хрещення показала обличчя крихітки: чи схожі сестри між собою та хто з них мамина копія

Сім'я Лілії Ребрик та Андрія Дикого завжди викликала захоплення серед шанувальників. І нещодавно Лілія знову поділилась зворушливими фотографіями своїх доньок, включаючи найменшу, яку вже похрестили.