Що я готую з підсохлих пасок чи іншої солодкої випічки, яку шкода викинути: це кохання з першого шматочка

Якщо Великодня паска засохла, і її ніхто не хоче їсти, не переймайтеся. Можна зробити так, що будуть наввипередки просити ще шматочок. Настільки цей десерт легкий та смачний.

Вам знадобиться:

  • 1 черства паска;
  • 250 мл міцної кави;
  • 30 мл коньяку;
  • 10 жовтків;
  • 300 г цукру;
  • 300 г сиру маскарпоне;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 10 г свіжо змеленої кави;
  • 10 г желатину;
  • 50 мл води;
  • 25 г шоколаду.
Десерт із зачерствілої паски

Викидати паски, якщо не встигли з’їсти під час Великодня, не потрібно. З черствої випічки вийде ідеальний десерт типу Тирамісу. Для початку заваріть філіжанку запашної кави. Процідіть напій та влийте коньяк. Можете замінити лікером чи ромом.

Десерт із зачерствілої паски

Жовтки вбийте в глибоку мисочку, додайте цукор і збийте. Маса має збільшитися в розмірах та посвітлішати. В окремій мисочці збийте вершки. Беріть жирні – 30%. Маскарпоне перетріть руками, додавши цукрову пудру.

Десерт із зачерствілої паски

Перекладіть сир у посудину, в якій запікатимете десерт. Додавайте потроху збиті вершки, перемішуючи лопаткою. Вершки мають у процесі збивання стати щільними настільки, щоб не вивалювалися з миски, якщо її перевернути. Після цього почніть додавати потроху збиті жовтки, теж перемішуючи. Всипте змелену каву й знову перемішайте вінчиком.

Десерт із зачерствілої паски

Желатин залийте холодною водою. Дайте йому набрякнути. Поставте на слабкий вогонь, щоб маса розчинилася. Влийте до решти, перемішайте та поставте в холодильник на 15 хвилин.

Якщо паска велика, беріть половинку. Якщо середня – цілу. Якщо маленькі, то дві штучки. Наріжте її на не дуже маленькі шматочки. Вмочайте кожен у суміш кави з коньяком і викладайте у форму.

Зверху викладіть крем. Розрівняйте поверхню. Одну половинку десерту присипте какао-порошком, іншу – натертим шоколадом. Поверніть до холодильника на всю ніч. Після цього можете діставати й подавати до столу.

Популярне

Схожі статті

“Колишній приповз”: Христина Горняк після розлучення з Володимиром Остапчуком натякнула на нові стосунки

Христина Горняк, колишня дружина Остапчука, продемонструвала кадри, на яких постала в обіймах загадкового чоловіка та натякнула, що має нові стосунки.

Могла б стати свекрухою Мартиновської, якби син був сміливішим: Ярославський показав, як виглядає його мама

Відомий шеф-кухар Володимир Ярославський, якого багато хто знає як затятого холостяка, нарешті розкрив, хто є його найдорожчою у світі людиною.

Шурпа: суп з будь-якого м’яса. Узбечка навчила мене і тепер я готую його так, що моїх за вуха не відтягнеш

Шурпа – це ароматний і наваристий суп, який прийшов до нас зі Сходу та Балкан, де його традиційно готують із різних видів м'яса, за винятком свинини.