Цей сімейний десерт просто тане в роті: ніжний і ароматний яблучний пиріг. Весь секрет в особливому тісті

Усі ми любимо смачну випічку, без гарного десерту важко уявити затишний вечір. Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт манного пирога з яблуками, який сподобається кожному з першої спроби.

Для приготування такого пирога знадобиться:

  • Яблуко – 2-3 штуки
  • Манна крупа – 70 грамів
  • Яйце куряче – 2-3 штуки
  • Кефір – 200 мілілітрів
  • Сіль – 2 щіпки
  • Цукор – 70 грамів
  • Розпушувач – 1/2 чайної ложки
  • Олія рослинна – 1 столова ложка
  • Борошно пшеничне – 70 грамів

Якщо ви будете використовувати дрібні яблука, то краще брати 3 плоди, а якщо великі, то достатньо двох. Те ж саме правило стосується курячих яєць.

Для початку перелийте в глибоку ємність кефір будь-якої жирності, додайте до нього цукор, сіль і манну крупу. Ретельно перемішайте все це і залиште при кімнатній температурі на півгодини мінімум. Час від часу перемішуйте отриману масу, щоб манна крупа набухла рівномірно.

Ніжний і ароматний яблучний пиріг
Ніжний і ароматний яблучний пиріг

Після зазначеного часу збийте в ємності курячі яйця, додайте пшеничне борошно і розпушувач, вмішайте їх у кефірну масу. Далі очистіть яблука будь-якого сорту за смаком від шкірки, промийте їх у воді, потім розріжте на частини та зріжте насіннєві блоки, наріжте кубиками. Тепер додайте підготовлені яблука в тісто й акуратно перемішайте.

Тепер можна переходити до випікання. Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму рослинною олією або вершковим маслом і викладіть у неї тісто з яблуками. Помістіть майбутній пиріг у духовку приблизно на 25-30 хвилин.

Час від часу перевіряйте випічку, щоб вона не підгоріла, а барвисто зарум’янилася. Готовий пиріг витягніть із духовки та злегка остудіть. За бажанням його можна посипати цукровою пудрою. Наріжте соковитий десерт на порційні шматочки та подайте до столу з напоями.

Домашній манний пиріг із яблуками готовий!

Популярне

Схожі статті

Неймовірно смачно та ситно: ходовий рецепт овочевого рагу на обід. Готую тричі на тиждень і все одно мало

Овочеве рагу з томатною пастою – просто ідеальний варіант щоденного обіду або вечері для всієї сім'ї. Про покроковий рецепт цієї смакоти – читайте у матеріалі.

“Колишній приповз”: Христина Горняк після розлучення з Володимиром Остапчуком натякнула на нові стосунки

Христина Горняк, колишня дружина Остапчука, продемонструвала кадри, на яких постала в обіймах загадкового чоловіка та натякнула, що має нові стосунки.

Могла б стати свекрухою Мартиновської, якби син був сміливішим: Ярославський показав, як виглядає його мама

Відомий шеф-кухар Володимир Ярославський, якого багато хто знає як затятого холостяка, нарешті розкрив, хто є його найдорожчою у світі людиною.