Улюблений рецепт усіх італійців! Вперше бачу таке ніжне тісто: вологий і дуже смачний сирний пиріг

Сирний пиріг за цим рецептом виходить нереально ніжним, повітряним і дуже смачним. При цьому готується він дуже просто з доступних продуктів.

Навіть з найпростіших продуктів можна приготувати десерт, який буде як з дорогої кав’ярні. Сирний пиріг виходить саме таким. Він має вологу структуру, як кекс і при цьому він зберігає пухку і ніжну структуру. Приготуйте цей пиріг один раз і він стане вашим улюбленим.

Необхідні інгредієнти:

  • кисломолочний сир – 250 г;
  • яйця – 3 шт;
  • цукор – 150 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • вершкове масло – 150 г;
  • борошно – 200 г;
  • розпушувач тіста – 1 ст.л;
  • сіль – дрібка.

Спосіб приготування:

Вершкове масло кімнатної температури (м’яке) перекладаємо у глибоку миску, додаємо дрібку солі, цукор і ванільний цукор. Збиваємо все міксером 3-5 хвилин до легкої пишності і посвітління.

Далі додаємо до масляної суміші кисломолочний сир і продовжуємо збивати міксером до однорідності. Краще обирати сир з жирністю 5-9%, адже він має більш ніжну консистенцію.

Рецепт ніжного і пухкого сирного пирога за 10 хвилин
Рецепт ніжного і пухкого сирного пирога за 10 хвилин

Продовжуючи збивати, додайте по одному яйця. Майте вийти повітряна і легка маса. Всипаємо в отриману суміш борошно та розпушувач тіста і розмішуємо до однорідності. Має вийти досить густе і в’язке тісто з пухкою структурою.

Рецепт ніжного і пухкого сирного пирога за 10 хвилин
Рецепт ніжного і пухкого сирного пирога за 10 хвилин

Форму для випічки застеляємо пергаментним папером і змащуємо олією. Викладаємо у форму готове тісто і розрівнюємо лопаткою.

Зарання розігріваємо духовку до температури 180 градусів і ставимо пиріг випікатися 45-50 хвилин. Готовність пирога перевіряємо зубочисткою: вона має залишатися сухою.

Готовий пиріг присипаємо цукровою пудрою. Також такий пиріг можна зверху змастити шоколадною глазур’ю, або навіть розрізати навпіл на коржі і перемастити кремом, як торт. Пиріг дуже ніжний, вологий, повітряний і нереально смачний.

Готуйте з задоволенням, смачного!

Популярне

Схожі статті

Шурпа: суп з будь-якого м’яса. Узбечка навчила мене і тепер я готую його так, що моїх за вуха не відтягнеш

Шурпа – це ароматний і наваристий суп, який прийшов до нас зі Сходу та Балкан, де його традиційно готують із різних видів м'яса, за винятком свинини.

Біляші з м’ясом більше не готую, знайшла рецепт пиріжків із картоплею: невагоме тісто та ароматна начинка

Рецепт пиріжків із картоплею на сковороді для тих, хто любить швидко та смачно поїсти. Невагоме тісто у поєднанні з ароматною начинкою – це справжній кулінарний шедевр!

Як виглядають усі чоловіки Наталії Могилевської та що відомо про її нового коханого: “Вірю, що він фартовий”

Наталія Могилевська розповіла, що знайшла своє кохання і тепер по-справжньому щаслива. Однак до цього їй не щастило у любовних справах. Дізнайтеся, як виглядають усі чоловіки співачки.