Рецепт випросила в ресторані. Сім’я і знайомі в захваті, а як же просто: медальйони зі свинини в мультиварці

Смачна вечеря для родини не обов'язково повинна вимагати безліч продуктів і витрат сил. Сьогодні ми підготували рецепт соковитих медальйонів зі свинини в мультиварці. Можна подавати навіть на свято.

Для приготування таких медальйонів знадобиться небагато:

  • Вирізка свиняча – 450 грамів
  • Приправа для м’яса – 1 столова ложка
  • Сіль – 2-3 щіпки
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки
  • Олія рослинна – 80 мілілітрів

Свинячу вирізку найкраще купувати із сальним кільцем навколо неї, воно не дасть майбутнім медальйонам втратити свою форму.

Для початку промийте вирізку й обсушіть її паперовим рушником. Розріжте м’ясо на порційні шматочки. Якщо ви підготували велику вирізку, то розріжте її вздовж і впоперек на однакові шматочки. Сальний прошарок зрізати не потрібно, він стане в пригоді. Якщо ж ви взяли вирізку без такого прошарку, то обв’яжіть шматочки ниткою або шпагатом посередині.

Медальйони зі свинини
Медальйони зі свинини

Тепер змішайте сіль, мелений чорний перець і приправу. Натріть цією пряною сумішшю всі шматочки м’яса з обох боків. Залиште ці заготовки при кімнатній температурі приблизно на 30 хвилин. У цьому рецепті можна використовувати будь-який маринад на ваш смак.

Можна переходити безпосередньо до приготування. Активуйте режим “Смаження” на табло мультиварки на 15 хвилин. Влийте в чашу рослинну олію та прогрійте її 2-3 хвилини. Потім викладіть в олію заготовки медальйонів і обсмажте з одного боку приблизно 4-5 хвилин до рум’яності.

Далі переверніть медальйони на інший бік за допомогою виделки або силіконової лопатки. Обсмажте їх решту часу, закривши ємність кришкою. Завдяки цьому медальйони пропаряться і всередині. Коли час мине, викладіть медальйони на тарілку і подайте їх до столу гарячими з будь-яким гарніром за смаком.

Соковиті та рум’яні свинячі медальйони готові!

Популярне

Схожі статті

Осадча, Кароль, Падалко похизувались у вишиванках: хтось у нових найдорожчих, а комусь й торішня серцю мила

Щороку вишиванка стає дедалі популярнішим елементом гардероба українців, особливо під час святкувань Дня вишиванки. Цього року українські зірки, як завжди, вразили своїм вбранням.

Більше ніяких покупних хачапурі й пиріжків: неймовірні картопляні трубочки без дріжджів, але з секретиком

Якщо ви любите домашню випічку і хочете спробувати щось нове, цей рецепт для вас — картопляні трубочки з бездріжджового тіста. Замість дріжджів ми використовуємо інший продукт, про який й розкажемо.

Неймовірно смачно та ситно: ходовий рецепт овочевого рагу на обід. Готую тричі на тиждень і все одно мало

Овочеве рагу з томатною пастою – просто ідеальний варіант щоденного обіду або вечері для всієї сім'ї. Про покроковий рецепт цієї смакоти – читайте у матеріалі.