Курячу грудку готую по-новому: соковите куряче філе, запечене в пергаменті. Мій ходовий рецепт. Ділюсь

Що може бути смачніше, ніж запечена куряча грудка на обід або вечерю? Як приготувати фаршировану курятину в пергаменті – читайте в нашому матеріалі.

Курячу грудку можна приготувати багатьма способами. Щоб філе вийшло ніжним і водночас соковитим, його слід поєднати зі спеціями та соусом. Один із найпростіших варіантів приготування курятини – в пергаментному папері. Пропонуємо розглянути рецепт детальніше.

Нам знадобиться

  • Зелень петрушки – пучок
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Французька гірчиця – 1 ст. ложка
  • Сметана – 1 ст. ложка
  • Перець чорний мелений – до смаку
  • Сіль – до смаку
  • Спеції – до смаку
  • Куряче філе – 2-3 шт.
  • Помідор – 1 шт.
Курячу грудку готую по-новому
Курячу грудку готую по-новому

Покроковий рецепт

Спершу потрібно приготувати начинку. Для цього добре промити зелень петрушки, дрібно нарізати та перекласти в глибоку тарілку. Туди ж додати гірчицю в зернах, сметану, перець чорний мелений і часник, пропущений через прес. Натерти твердий сир на грубій тертці й додати до інших компонентів. Ретельно перемішати.

Промити куряче філе і зробити надріз, як на фото. Посолити та поперчити до смаку. За допомогою ложки викласти трохи начинки на розрізану частину філе, рівномірно розподіливши по поверхні. Скласти куряче філе з начинкою навпіл. Зверху приправити сіллю та перцем чорним меленим. Злегка змастити рослинною олією і перекласти на кухонну дощечку. Повторити з іншими шматочками філе. Кожну заготовку викласти на окремий лист пергаменту та загорнути, формуючи човник, як на фото.

Помідор нарізати півкільцями. Твердий сир натерти на грубій тертці. Посипати заготовки підготовленим сиром, а зверху викласти нарізаний помідор. Перекласти “човники” на деко. Випікати в розігрітій духовці при температурі 200 градусів протягом 35-40 хвилин (точний час випікання залежить від особливостей духовки). Смачного!

Популярне

Схожі статті

Люблю на застілля готувати запіканки. Це завжди поживно та швидко: картопля з курячою грудкою під сиром

Коли настає час вибору гарячої страви для столу, хочеться знайти щось смачне, ситне і водночас просте в приготуванні. Картопляна запіканка з курячою грудкою під сиром – це саме той ідеальний вибір.

Краще дивитись на зморшки, ніж піти до хірурга: Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька проти пластики обличчя?

Дві українські телеведучі, Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька, демонструють, що природна краса та зрілість можуть бути настільки ж привабливими, як і молодість, повернена пластичними операціями.

Коли я печу італійське печиво з яблуками та горіхами, то діти чергують на кухні: розлітається ще гарячим

Італійська кухня відома своїми неперевершеними десертами, що підкорюють серця гурманів по всьому світу. Одним із таких кулінарних шедеврів є м'яке печиво з яблуками та волоськими горіхами.