Приготуйте цей апельсиновий кекс із маком до чаювання: поруч із ним магазинне печиво просто “відпочиває”

Смачне частування з цитрусовим присмаком – найкращий варіант випічки, який тільки може спадати вам на думку. Розповідаємо, як приготувати таку смакоту швидко.

Смачна випічка з апельсинами та маком – ідеальне частування на всю родину. Особливий присмак цитрусових у поєднанні з насиченим смаком маку точно стане улюбленим міксом і для вас, і для ваших рідних.

Готується такий кекс простіше простого, а у процесі вам не доведеться витрачати багато сил і часу на те, щоб замісити тісто. Розповідаємо покроково, що потрібно зробити, аби побачити на столі тарілку з ароматною і м’якою випічкою.

Кулінари розповіли, як приготувати апельсиновий кекс із маком до чаю – простий рецепт випічки
Кулінари розповіли, як приготувати апельсиновий кекс із маком до чаю – простий рецепт випічки

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна;
  • 1 склянка цукру;
  • 1/2 склянки олії;
  • 3 яйця;
  • 1 апельсин;
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • 2 столові ложки маку;
  • Щіпка солі.

Як приготувати:

Почніть із прогрівання духовки до 180 градусів Цельсія. Підготуйте форму для випікання кексів, змастивши її маслом або використовуючи пергаментний папір для випічки.

У великій мисці змішайте просіяне борошно, цукор, розпушувач для тіста, мак і щіпку солі. В іншій мисці збийте яйця разом з олією, соком і цедрою з апельсина, додайте змішані сухі інгредієнти і добре перемішайте, щоб утворити рівномірне й гладке тісто.

Перелийте тісто в підготовлену форму для кексів. Випікати кекс потрібно у попередньо розігрітій духовці близько 40-45 хвилин або до того часу, поки зубочистка, вставлена в середину кексу, не вийде чистою.

Після випікання залиште кекс охолоджуватись у формі протягом декількох хвилин, а потім перенесіть його на тарілку для повного охолодження. Подавайте з чашкою чаю або кави та насолоджуйтесь!

Кулінари розповіли, як приготувати апельсиновий кекс із маком до чаю – простий рецепт випічки
Кулінари розповіли, як приготувати апельсиновий кекс із маком до чаю – простий рецепт випічки

Ароматний кекс точно вам сподобається. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Коли я печу італійське печиво з яблуками та горіхами, то діти чергують на кухні: розлітається ще гарячим

Італійська кухня відома своїми неперевершеними десертами, що підкорюють серця гурманів по всьому світу. Одним із таких кулінарних шедеврів є м'яке печиво з яблуками та волоськими горіхами.

Осадча, Кароль, Падалко похизувались у вишиванках: хтось у нових найдорожчих, а комусь й торішня серцю мила

Щороку вишиванка стає дедалі популярнішим елементом гардероба українців, особливо під час святкувань Дня вишиванки. Цього року українські зірки, як завжди, вразили своїм вбранням.

Більше ніяких покупних хачапурі й пиріжків: неймовірні картопляні трубочки без дріжджів, але з секретиком

Якщо ви любите домашню випічку і хочете спробувати щось нове, цей рецепт для вас — картопляні трубочки з бездріжджового тіста. Замість дріжджів ми використовуємо інший продукт, про який й розкажемо.