Смачніше за пташине молоко! Ніжний і повітряний десерт без випічки на основі желе і вершків – рецепт

Легкий як хмаринка, ніжний і невагомий – саме таким виходить десерт за цим рецептом. Готується десерт дуже просто, без духовки, плити і зайвої метушні.

Якщо ви любите ніжні і легкі десерти, цей торт-суфле вам точно сподобається. Він має досить насичений смак і невагому структуру. В основі самого суфле – готові суміші для желе, які продаються в магазині. Ви можете купити желе зі смаком ківі, полуниці, чи апельсину. В залежності від того, яке ви оберете желе, буде змінюватись колір та смак вашого десерту.

Необхідні інгредієнти:

для основи:

  • печиво – 100 г;
  • кокосова стружка – 20 г;
  • вершкове масло – 50 г.

Для суфле:

  • желе в пачці – 150 г;
  • молоко – 150 мл;
  • вершки (33 %) – 200 г;
  • згущене молоко – 370 г.

Спосіб приготування:

У глибоку миску всипаємо суміш для желе і заливаємо дуже гарячим молоком. Перемішуємо всі вінчиком до однорідності і відставляємо в сторону.

Готуємо основу для торту. Для цього 100 грам печива (підійде будь-яке) перекладаємо у чашу блендера і подрібнюємо до стану крихти. До цієї крихти додаємо кокосову стружку і розтоплене вершкове масло. Все ретельно перемішуємо.

Беремо форму з роз’ємними стінками. На дно форми викладаємо отриману суміш і утрамбовуємо її.

Рецепт ніжного і повітряного торта-суфле без випічки
Рецепт ніжного і повітряного торта-суфле без випічки

Повертаємося до желе залите молоком. Додаємо до нього згущене молоко і збиваємо міксером 7-10 хвилин до утворення однорідної гладкої маси, яка буде за консистенцією як негуста сметана.

Рецепт ніжного і повітряного торта-суфле без випічки
Рецепт ніжного і повітряного торта-суфле без випічки

В іншу посудину перекладаємо вершки жирністю не менше 33% і починаємо збивати міксером до утворення густої маси. Важливо, щоб вінчики міксера були чистими і сухими.

Перекладаємо збиті вершки до желе зі згущенкою і міксером збиваємо до однорідності 1-2 хвилини. Отриману масу заливаємо у форму.

Рецепт ніжного і повітряного торта-суфле без випічки
Рецепт ніжного і повітряного торта-суфле без випічки

Зверху десерт можна прикрасити кокосовою стружкою, чи ягодами.

Ставимо торт-суфле у холодильник мінімум на 5 годин.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Люблю на застілля готувати запіканки. Це завжди поживно та швидко: картопля з курячою грудкою під сиром

Коли настає час вибору гарячої страви для столу, хочеться знайти щось смачне, ситне і водночас просте в приготуванні. Картопляна запіканка з курячою грудкою під сиром – це саме той ідеальний вибір.

Краще дивитись на зморшки, ніж піти до хірурга: Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька проти пластики обличчя?

Дві українські телеведучі, Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька, демонструють, що природна краса та зрілість можуть бути настільки ж привабливими, як і молодість, повернена пластичними операціями.

Коли я печу італійське печиво з яблуками та горіхами, то діти чергують на кухні: розлітається ще гарячим

Італійська кухня відома своїми неперевершеними десертами, що підкорюють серця гурманів по всьому світу. Одним із таких кулінарних шедеврів є м'яке печиво з яблуками та волоськими горіхами.