Обов’язково приготуйте такий м’ясний пиріг до святкового обіду: соковитий і ситний, до столу – ідеально

Ніжне домашнє тісто та смачна й соковита начинка – ідеальне поєднання. Розповідаємо, як здивувати своїх рідних справжнісіньким кулінарним шедевром.

Така соковита й ситна начинка робить цей м’ясний пиріг по-особливому апетитним. Для приготування потрібно витратити мінімум часу та сил, а в результаті всі домашні та навіть усі прискіпливі друзі будуть намагатись дізнатись ваш фірмовий рецепт.

Кулінарна блогерка розповіла, як приготувати смачний і ситний м'ясний пиріг із соковитою начинкою
Кулінарна блогерка розповіла, як приготувати смачний і ситний м’ясний пиріг із соковитою начинкою

Інгредієнти

Для тіста:

  • 2,5 склянки борошна;
  • 200 грамів вершкового масла;
  • 1/2 чайної ложки солі;
  • 1/2 склянки холодної води;

Для начинки:

  • 500 грамів м’ясного фаршу;
  • 1 велика цибулина;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1/4 склянки томатного соусу.

Як приготувати:

Почнемо з приготування тіста. У великій мисці змішайте борошно та сіль. Додайте вершкове масло або маргарин і перетріть його з борошном, поки суміш не стане схожою на крихту. Поступово додавайте холодну воду і замішуйте до того часу, поки тісто не стане м’яким і гладким. Сформуйте тісто в кулю, загорніть плівкою і залиште його в холодильнику на 30-60 хвилин.

Тим часом готуйте начинку. У сковороді розігрійте трохи олії або вершкового масла на середньому вогні, а потім додайте нарізану цибулю та часник. Обсмажте їх, доки вони не стануть м’якими і золотистими. Додайте м’ясний фарш до цибулі та часнику та готуйте до того часу, поки м’ясо не підрум’яниться.

Додайте сіль та інші спеції на смак, додайте томатний соус до м’ясної суміші. Тушкуйте її на середньому вогні ще 5-7 хвилин, доки суміш не стане густою. Зніміть з вогню і залиште на потім, доки начинка не знадобиться. Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія.

Розділіть тісто на дві частини – одна частина повинна бути більша за другу. Викладіть більшу частину тіста у підготовлену форму для випікання. На цьому тісті розподіліть м’ясну начинку. Розкачайте залишок тіста у тонкий шар і наріжте його на смужки.

Викладіть верхівку пирога – заплетіть зі смужок красивий візерунок. Випікайте пиріг у попередньо розігрітій духовці протягом 30-40 хвилин. Після приготування дайте пирогу трохи охолонути перед подачею.

Кулінарна блогерка розповіла, як приготувати смачний і ситний м'ясний пиріг із соковитою начинкою
Кулінарна блогерка розповіла, як приготувати смачний і ситний м’ясний пиріг із соковитою начинкою

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Перше кохання Наталки Карпи привело співачку в ступор: дівчина зазнала зраду, ще й пережила непоправну біду

Перше кохання в Наталки Карпи закінчилося трагедією. Мало того, що обранець закрутив шури-мури з її найкращою подругою, так ще й раптово помер через нещасний випадок.

Заливний пиріг із картоплею готую на вечерю або для раптових гостей: швидко, смачно, ситно, ароматно

Вечерю можна приготувати нашвидкуруч, якщо запланувати заливний пиріг із картоплею. тісто дуже швидко готується на кефірі, а місити його руками взагалі не доведеться. При цьому виходить ситно.

Люблю на застілля готувати запіканки. Це завжди поживно та швидко: картопля з курячою грудкою під сиром

Коли настає час вибору гарячої страви для столу, хочеться знайти щось смачне, ситне і водночас просте в приготуванні. Картопляна запіканка з курячою грудкою під сиром – це саме той ідеальний вибір.