Це найкращий салат з буряка, який я готувала: з’їдається за 1 хвилину. Смачний рецепт на мінімум продуктів

У теплу весняну пору немає нічого кращого, ніж смачний салат. Чудовим варіантом основного продукту може стати буряк, а до нього ще кілька інгредієнтів. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.

Для приготування такого салату знадобиться:

  • Буряк – 3 штуки
  • Волоські горіхи – 150 грамів
  • Чорнослив – 7 штук
  • Часник – 1 зубчик
  • Майонез – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Цукор – за смаком

Промийте буряк під проточною водою, використовуючи щітку для видалення бруду. Помістіть його в каструлю і залийте водою так, щоб вона повністю покривала овочі. Доведіть воду до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть буряк на повільному вогні до готовності.

Час варіння залежить від розміру буряків. Перевірте готовність буряка, проткнувши його виделкою – вона має легко входити в м’якоть. Злийте воду й остудіть буряк під холодною водою. Це допоможе легко очистити їх від шкірки.

Волоські горіхи обсмажте на сухій сковороді на середньому вогні до золотистого кольору, періодично помішуючи. Остудіть мх і подрібніть за допомогою ножа або блендера до стану великої крихти.

Найкращий салат з буряка
Найкращий салат з буряка

Чорнослив промийте теплою водою, замочіть на 10-15 хвилин, якщо він занадто твердий. Видаліть кісточки та наріжте чорнослив тонкими смужками або кубиками.

Очищений буряк натріть на крупній тертці або наріжте кубиками, залежно від уподобань. У великій мисці змішайте натертий буряк із подрібненим часником. Додайте подрібнені горіхи та чорнослив, перемішайте.

Додайте сіль та цукор за смаком. Якщо любите солодкий смак, додайте трохи більше цукру. Для заправки можна використовувати майонез або сметану, додайте її за смаком і перемішайте салат до однорідності.

Перед подачею дайте салату настоятися в холодильнику близько 30 хвилин, щоб смаки з’єдналися. Прикрасьте салат зеленню, наприклад, петрушкою або кропом, і за бажанням – тертим сиром.

Смачний буряковий салат готовий!

Популярне

Схожі статті

Все кинула в каструлю і перебила блендером: за 15 хвилин ароматний крем-суп з грибів готовий до подачі

Щоб різнобарвити ваше повсякденне меню, пропоную спробувати ніжний та вершковий крем-суп на основі грибів. Він сподобається навіть тим, хто байдужий до перших страв.

Перше кохання Наталки Карпи привело співачку в ступор: дівчина зазнала зраду, ще й пережила непоправну біду

Перше кохання в Наталки Карпи закінчилося трагедією. Мало того, що обранець закрутив шури-мури з її найкращою подругою, так ще й раптово помер через нещасний випадок.

Заливний пиріг із картоплею готую на вечерю або для раптових гостей: швидко, смачно, ситно, ароматно

Вечерю можна приготувати нашвидкуруч, якщо запланувати заливний пиріг із картоплею. тісто дуже швидко готується на кефірі, а місити його руками взагалі не доведеться. При цьому виходить ситно.