Такого соковитого бісквіта я не пробувала. Сім’я просить готувати частіше: справа в секретному інгредієнті

Бісквіт люблять усі, це класичний сімейний десерт. Але багатьом не подобається, що він може виходити сухим. Сьогодні ми підготували простий рецепт ванільного бісквіта, який завжди буде соковитим.

Для приготування такого бісквіта знадобиться:

  • Яйця – 5 штук
  • Цукор – 150 грамів
  • Сіль – 1 щіпка
  • Борошно пшеничне – 130 грамів
  • Окріп – 4 столові ложки
  • Олія рослинна – 1 чайна ложка
  • Ванільний цукор – 1/4 чайної ложки

Можна використовувати 4 великих яйця або 5 дрібних курячих яєць. Норму цукру та борошна бажано не зменшувати. Замість ванільного цукру можна використовувати ароматизатор або сироп.

Курячі яйця вбийте в ємність кухонного комбайна і всипте туди ж сіль, цукровий пісок і ванільний цукор. Збийте приблизно 4-5 хвилин на найвищій швидкості техніки. Всипте в ємність пшеничне борошно вищого ґатунку.

Соковитий і пишний ванільний бісквіт
Соковитий і пишний ванільний бісквіт

Попередньо його можна просіяти, бісквіт вийде більш повітряним і пишним. Вмішайте борошно в яєчну масу на найнижчій швидкості або скористайтеся вінчиком, силіконовою лопаткою. Але не збивайте, щоб не випустити з тіста бульбашки повітря.

Розігрійте духовку до 180 градусів і змастіть форму рослинною олією або вершковим маслом, заходячи і на бортики. По 1 ст.л. вливайте в тісто окріп і відразу перемішуйте. Потім влийте приготоване тісто у форму і помістіть у духовку. Випікайте приблизно 20-25 хвилин, стежачи за поверхнею випічки.

Перевірте бісквіт на готовність дерев’яною шпажкою, вона має виходити з нього сухою. Вийміть форму з духовки і переверніть на бік, щоб випічка не опала під час охолодження. Залиште її на 30-40 хвилин, потім акуратно витягніть із форми. Подайте готовий рум’яний бісквіт до столу з кавою, чаєм, лимонадом або теплим молоком. За бажання можете зробити з нього торт або тістечка.

Соковитий ванільний бісквіт готовий!

Популярне

Схожі статті

Скумбрія зі смаком червоної риби: гості навіть не здогадуються, що це не лосось. Ефектно і дуже смачно

Звичайна скумбрія буде мати смак дорогої червоної риби, якщо її приготувати правильним способом. Спробуйте так запекти рибку і ви будете в захваті від результату.

Улюблений салат моєї свекрухи – для фігури корисно: відварюю 2 буряки, беру свіжий апельсин і роблю шедевр

Салат з буряком та апельсином — це ідеальний вибір для тих, хто цінує здорове харчування та цікаві поєднання смаків. Яскравий і надзвичайно корисний, цей салат стане доповненням до вашого меню.

Чоловік просить готувати частіше, бо так згадує дитинство: ділюся рецептом запіканки з сиру, як у садочку

Ніжна сирна запіканка, приготована за цим рецептом, стане чудовим варіантом для сніданку, полуденку або десерту. Її легкість і ніжність обов'язково сподобаються і дітям, і дорослим.