Випросила рецепт у ресторані. Виходить дуже красиво і незвично: куряча грудка в горіховому паніруванні

Смачна і ситна вечеря на всю сім'ю не обов'язково має вимагати безліч інгредієнтів і сил. Сьогодні ми підготували простий рецепт курячої грудки в горіховому паніруванні, який сподобається кожному.

Для приготування цієї страви знадобиться:

  • Грудка куряча – 350 грамів
  • Ядра волоських горіхів – 80 грамів
  • Масло вершкове – 40 грамів
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки
  • Сіль – 2 щіпки

Для початку курячу грудку промийте у воді та зріжте з неї плівки, потім обсушіть паперовими рушниками. Розріжте не до кінця на частини, щоб у них можна було вкласти вершкове масло. Тепер посоліть і поперчіть.

Можна розрізати грудку горизонтально навпіл, якщо хочете начинити її горіховою крихтою. Далі наріжте вершкове масло на скибочки і вкладіть у розрізи в м’ясі. Оскільки куряча грудка дієтична і жиру в ній небагато, то масло якраз зробить її соковитою під час запікання і наситить.

Куряча грудна в горіховому паніруванні
Куряча грудна в горіховому паніруванні

Тепер час переходити до панірування. Ядра волоських горіхів подрібніть на крихту, помістивши їх у пакет і пройдіться по ньому качалкою. Обпаніруйте в горіховій крихті всю грудку і викладіть її на фольгу. Закрийте фольгу, щоб вона зберігала сік і аромат, потім помістіть грудку у форму для запікання.

Можна переходити безпосередньо до готування. Розігрійте духовку до 180 градусів. Запікайте приблизно 20 хвилин, потім відкрийте фольгу і доведіть страву до рум’яності ще 5-7 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб горіхова крихта не підгоріла. Змащувати фольгу додатково нічим не потрібно, вершкове масло розтопиться і його вистачить для ідеального запікання.

Коли запечена куряча грудка буде готова, викладіть її на тарілку та наріжте скибочками, подавайте до столу гарячою. Дуже смачна така страва з будь-яким соусом на білій основі.

Ніжна запечена куряча грудка в горіховому паніруванні готова!

Популярне

Схожі статті

Все кинула в каструлю і перебила блендером: за 15 хвилин ароматний крем-суп з грибів готовий до подачі

Щоб різнобарвити ваше повсякденне меню, пропоную спробувати ніжний та вершковий крем-суп на основі грибів. Він сподобається навіть тим, хто байдужий до перших страв.

Перше кохання Наталки Карпи привело співачку в ступор: дівчина зазнала зраду, ще й пережила непоправну біду

Перше кохання в Наталки Карпи закінчилося трагедією. Мало того, що обранець закрутив шури-мури з її найкращою подругою, так ще й раптово помер через нещасний випадок.

Заливний пиріг із картоплею готую на вечерю або для раптових гостей: швидко, смачно, ситно, ароматно

Вечерю можна приготувати нашвидкуруч, якщо запланувати заливний пиріг із картоплею. тісто дуже швидко готується на кефірі, а місити його руками взагалі не доведеться. При цьому виходить ситно.