Як виглядає квартира Ліни Костенко: найвідоміша поетеса України прийняла до себе в гості Віталія Кличка

Ліна Костенко за багато років своєї творчості стала справжньою легендою у світі мистецтва. Нещодавно до неї в гості завітав мер Києва Віталій Кличко. Що ж сталося і до чого тут Валерій Залужний.

Ліна Костенко живий класик української літератури. Зараз їй уже 94 роки, але вона продовжує займатися розвитком української культури. Поетеса отримала міжнародне визнання, а її ім’я відоме кожному українцю. 1967 року навіть стала номінантом на Нобелівську премію.

Ліна виросла в сім’ї вчителів і з раннього дитинства виявляла інтерес до літератури. Можливо, саме батько визначив її шлях, бо завжди прищеплював їй гарний смак. Після навчання в університеті поетеса долучилася і розвивалася в товаристві шістдесятників.

Нещодавно сталася знакова та вагома подія. Ліна Костенко разом із Валерієм Залужним отримали звання почесного громадянина Києва. Рішенням міської ради столиця в такий спосіб висловила повагу та вдячність двом видатним людям, які стали авторитетами.

Як виглядає квартира Ліни Костенко
Як виглядає квартира Ліни Костенко

Нагородження відбулося вдома у поетеси, куди завітали Кличко та Залужний. Цього дня Віталій і Валерій читали вірші Ліни, а сама Костенко підписала одну зі своїх книжок і подарувала Залужному. Також поетеса сама продекламувала деякі свої твори.

Мер столиці зазначив, що був дуже радий і гордий вручати ці нагороди. Вони нагороджені за те, що в результаті своєї діяльності стали символами національного духу та сили, і також залишаються натхненням для громадян.

На фото можна роздивитися квартиру Ліни Василівни. Вона облаштована скромно, але зі смаком. Усюди стоять пам’ятні речі, нагороди. Стіни прикрашені безліччю картин і фото. Цікаво, що серед них видніються світлини Валерія Залужного. Видно, що поетеса збирає і зберігає їх із теплими почуттями.

Популярне

Схожі статті

Чоловік просить готувати частіше, бо так згадує дитинство: ділюся рецептом запіканки з сиру, як у садочку

Ніжна сирна запіканка, приготована за цим рецептом, стане чудовим варіантом для сніданку, полуденку або десерту. Її легкість і ніжність обов'язково сподобаються і дітям, і дорослим.

Як це було: Тоня Матвієнко до безтями закохалася в чоловіка-ловеласа, а Арсен Мірзоян покинув свою сім’ю

Зараз Арсена Мірзояна і Тоню Матвієнко називають однією з найкращих пар українського шоу-бізнесу. Та їхні стосунки зароджувалися в той час, коли Арсен був одружений і виховував двох синів.

56-річний Дмитро Гордон обожнює свою тещу: навіть запросив маму Інну на театральну постановку

Дмитро Гордон чудово ладнає з тещею своєї третьої дружини. Залюбки спілкується з пані Інною, бере в неї інтерв'ю та навіть запрошує на родинний похід до театру.