Це нереально смачна намазка на бутерброди: ікра з моркви. Оригінальний, швидкий та напрочуд бюджетний рецепт

Приготуємо ароматну ікру з моркви, яка стане улюбленою закускою у вашій родині. Повірте, ця смакота складе гідну конкуренцію навіть кабачковій ікрі.

Апетитна морквяна ікра пасуватиме як на повсякденному, так і на святковому столі. Вона виходить неймовірно смачною, а її приготування принесе одне задоволення. Як зробити цю ситну намазку на хліб з найпростіших продуктів і без зайвого клопоту – читайте нижче.

Інгредієнти

  • Морква – 1 кг
  • Томатна паста – 250 мл
  • Цибуля ріпчаста – 400 г
  • Рослинна олія – 130 мл
  • Часник – 4-5 зубчики
  • Чорний перець мелений – 1 ч. ложка
  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Приправи – до смаку
  • Сіль – до смаку
  • Вода – 500 мл для томатної пасти + 250 мл для моркви
Нереально смачна намазка на бутерброди – ікра з моркви
Нереально смачна намазка на бутерброди – ікра з моркви

Покроковий рецепт

Моркву очистити, натерти на грубій тертці та перекласти в глибоку миску. Цибулю очистити й нарізати дрібними кубиками. В окрему миску влити воду, додати томатну пасту і перемішати до однорідності.

У каструлю перекласти підготовлену цибулю, туди ж влити томатну пасту з водою, рослинну олію, додати лавровий лист, цукор і сіль. Перемішати всі компоненти й відправити на плиту. Коли маса почне кипіти, зменшити вогонь до середнього й готувати, помішуючи лопаткою, доки цибуля не стане м’якою.

Розігріти сковороду з рослинною олією, перекласти туди моркву й тушкувати протягом 5 хвилин. До моркви влити воду, зробити мінімальний вогонь і тушкувати ще 30-40 хвилин під кришкою, періодично помішуючи.

Після цього перелити томати з цибулею на сковороду до моркви. Приправити меленим перцем, сіллю та улюбленими спеціями. Додати ще один лавровий лист і декілька зубчиків часнику, пропущеного через прес. Перемішати й залишити тушкуватися ще 10-15 хвилин. Подрібнити морквяну ікру за допомогою ручного блендера до однорідного стану. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Намазка, яка побʼє всі рекорди за швидкістю поїдання: за останній шматочок закуски гості можуть побитися

Спробуйте приготувати цю смачну та корисну намазку з авокадо, яка не тільки порадує вас своїм смаком, але й забезпечить організм корисними речовинами та енергією.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко дітей не має, а у Сморигіна їх троє: як виглядають нащадки Євгена

Зірка "Дизель Шоу" Євген Сморигін не тільки професійний актор, а й люблячий чоловік та батько трьох дітей. Як виглядають сини та єдина донька знаменитості?

Леся Нікітюк показала ноги від вух без краплі целюліту: незаміжня краса в екстра-міні. Притула б оцінив

Найвідоміша українська блондинка та знаменита телеведуча Леся Нікітюк схвилювала фанатів новими фото з довгими та стрункими ногами. Світлина зібрала сотні коментарів та компліментів.