Таких пиріжків ще не пробувала. Ароматно, смачно, а як же просто: вся справа в одному секреті з начинкою

Усі ми знаємо і любимо пиріжки, цю страву нам прищеплювали з дитинства. Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт пиріжків, які виходять дуже ніжними і пікантними. Приготування сподобається кожному.

Для приготування таких пиріжків

  • Гриби сушені – 100 грамів
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука
  • Вода – 300 мілілітрів
  • Цукор – 45 грамів
  • Сіль – 6 грамів
  • Дріжджі свіжі – 30 грамів
  • Олія рослинна – 110 грамів
  • Розпушувач – 2 грамів
  • Борошно пшеничне – 560 грамів

Спочатку замочіть сухі гриби у воді на 8 годин, а потім відваріть їх протягом 40-50 хвилин до м’якого стану. Відкиньте гриби на сито і дайте відвару злитися. Дрібно поріжте ріпчасту цибулю й обсмажте її на середньому вогні до м’якості. Пропустіть відварені гриби через м’ясорубку і додайте їх у сковороду до обсмаженої цибулі. Обсмажуйте протягом 5-10 хвилин до випаровування рідини. Зніміть начинку з вогню, посоліть і поперчіть за смаком, потім остудіть.

Розчиніть свіжі дріжджі, сіль і цукор у теплій воді. Додайте рослинну олію і перемішайте. Половину борошна змішайте з розпушувачем і додайте в рідину. Перемішайте до однорідності. Поступово підсипаючи борошно, замісіть м’яке й однорідне тісто.

Ароматні пиріжки з грибами
Ароматні пиріжки з грибами

Змастіть глибоку миску рослинною олією і викладіть у неї тісто. Накрийте миску чистою тканиною і залиште в теплому місці для підйому. Розділіть тісто, що підійшло, на однакові шматочки і сформуйте кульки. Накрийте тісто тканиною і дайте постояти 10 хвилин.

Розкачайте кожну кульку і викладіть начинку. Сформуйте пиріжки та викладіть їх швом донизу на змащене олією деко або на змащену фольгу для випічки. Поставте деко з пиріжками в гарячу духовку і випікайте за температури 180 градусів протягом 20-25 хвилин. Дістаньте пиріжки та змастіть зверху рослинною олією. Накрийте їх тканиною і дайте постояти 5-10 хвилин перед подачею.

Ароматні та пікантні пиріжки з грибами готові!

Популярне

Схожі статті

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко дітей не має, а у Сморигіна їх троє: як виглядають нащадки Євгена

Зірка "Дизель Шоу" Євген Сморигін не тільки професійний актор, а й люблячий чоловік та батько трьох дітей. Як виглядають сини та єдина донька знаменитості?

Леся Нікітюк показала ноги від вух без краплі целюліту: незаміжня краса в екстра-міні. Притула б оцінив

Найвідоміша українська блондинка та знаменита телеведуча Леся Нікітюк схвилювала фанатів новими фото з довгими та стрункими ногами. Світлина зібрала сотні коментарів та компліментів.

Руслана показала свій розкішний екобудинок, в якому є все: сад, город, басейн, студія, сонячні батареї

50-річна Руслана Лижичко уже 29 років живе у парі з Олександром Ксенофонтовим. Разом займаються музикою та започатковують інші проєкти. Одним із них стало зведення екобудинку.