Виходять смачніші, ніж у пекарні: мій улюблений рецепт пухких солодких булочок з маком. Випікаю по 10 штук

Щоб дріжджові булочки з маком вийшли смачними, тісто робитимемо на молоці. Такі плетеники дуже пишні й солодкі. Здобу можна подавати на сніданок чи на вечерю до чаю або кави.

Вам знадобиться:

  • 250 мл молока;
  • 7 г сухих дріжджів;
  • 100 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 50 г вершкового масла;
  • 1 ч.лож. ванільного цукру;
  • 550 г борошна;
  • 0,5 ч.лож. розпушувача;
  • 3 ст.лож. олії;
  • 0,25 ч.лож. солі;
  • 1 ст.лож. маку.
Дріжджові солодкі булочки з маком

Здобні булочки з маком виготовлятимемо у духовці. Для початку розчиніть у молоці сухі дріжджі. Молоко має бути кімнатної температури, а не з холодильника. У цю суміш додайте 75 г цукру та 2 ст.лож. борошна. Ретельно все перемішайте та відставте вбік на 15 хвилин, щоб дріжджі активувалися.

Дріжджові солодкі булочки з маком

Тим часом у мисочку розбийте 1 яйце. Додайте сіль та ванільний цукор. Сюди ж відправте вершкове масло. Воно теж має бути розм’яклим, а не з холодильника. Перемішайте інгредієнти.

На молоці з дріжджами має з’явитися шапочка. У такому разі вилийте його до яєчної суміші. Перемішайте. Просійте сюди борошно та розпушувач. Всипайте не всю порцію борошна. Можливо, знадобиться трішки менше, аніж вказано в рецепті. Тому не поспішайте.

Дріжджові солодкі булочки з маком

Замісіть тісто руками. Коли почне відставати, викладіть на стіл і гарненько вимісіть. Перекладіть ковбик до миски, змастіть олією, накрийте і залиште на 1 годину підійматися.

Коли збільшиться в об’ємах, перекладіть на стіл і розділіть на 14 однакових часточок. Кожен шматочок розкачайте тоненько. Згорніть рулетом і викладіть на тарілку. Змастіть руки олією і розкачайте кожен рулет у джгут від центра до країв.

Дріжджові солодкі булочки з маком

Беріть по два джгути й перекручуйте у вигляді плетеника. Краї міцно притисніть. Сформуйте булочки й викладіть на деко, яке вистеліть пекарським папером. Накрийте рушником і дайте постояти.

Мак розпарте і змішайте з 1 ст.лож. цукру. Коли булочки збільшаться у розмірах, змастіть їх збитим яйцем за допомогою пензлика й присипте маковою сумішшю. Випікайте 20 хвилин за температури 175 градусів.

Після цього духовку вимкніть. Але булочки не виймайте. Нехай ще постоять у духовці що 5 хвилин. Лише після цього плетені булочки з маком викладайте на блюдо й подавайте до столу.

Популярне

Схожі статті

Як Тіна Кароль ставиться до позашлюбного сина свого чоловіка Євгена Огіра: допомагає чи утримує брата Вені?

Світ шоу-бізнесу часто приховує багато таємниць, і особисте життя знаменитостей завжди викликає інтерес. Тіна Кароль — не виключення, тому що й в її житті є невідомі сторінки. 

4 рази одружений, 3 – розлучений: Іво Бобул щиро розповів про невірних дружин та одну підступну тещу

Український співак Іво Бобул, відомий не лише своїм бархатистим голосом і численними хітами, а й бурхливим особистим життям. Чотири шлюби та три розлучення — це історія, яка говорить сама за себе.

Ідеальна сімейна вечеря: курячі стегна з овочевим рагу у духовці готую за цікавим рецептом від шеф-кухаря

Курячі стегна з овочевим рагу — це чудовий варіант для смачного та ситного обіду або вечері. Поєднання соковитого м'яса, обсмаженого до золотистої скоринки, із запеченими овочами вам сподобається.