Тісто на вареники більше по-іншому не готуйте: універсальний рецепт. І для пельменів, і для вареників

Найкращим варіантом тіста для приготування вареників, чи пельменів є те, що приготовлене на окропі. Таке тісто дуже еластичне, добре ліпиться, не рветься і не розварюється.

Здається, що секретом смачних вареників та пельменів є саме начинка. Та насправді, тісто є не менш важливим, адже якщо тісто не буде смачним, ніяка начинка не врятує страву. Крім того, вареники і пельмені зовсім не вийдуть, якщо тісто буде приготовлене неправильно. Так, недосвідчені кулінари стикаються з тим, що тісто може не зліплюватися між собою, а вареники, чи пельмені під час варки можуть розклеюватись і вся страва відразу буде зіпсованою.

Пропонуємо до вашої уваги універсальний рецепт тіста на вареники і пельмені, яке виходить ідеальним. Таке тісто не лише смачне, з ним дуже приємно працювати. Так, тісто за цим рецептом еластичне та м’яке. Воно добре ліпиться, не рветься та не розварюється під час варки.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 450 г;
  • вода (окріп) – 230 мл;
  • олія без запаху – 3 ст.л;
  • яйце – 1 шт;
  • сіль – 1 ч.л.

Спосіб приготування:

У глибоку миску просіюємо борошно, додаємо до нього сіль, олію та 1 яйце. Перемішуємо все лопаткою до утворення дрібних грудочок. Далі у цю суміш потрібно ввести крутий окріп. Для того, щоб яйце, яе є у борошні не “зварилось” потрібно вводити кип’яток тонкою цівкою і інтенсивно замішувати тісто лопаткою.

Рецепт універсального тіста на пельмені і вареники
Рецепт універсального тіста на пельмені і вареники

Коли весь окріп буде введений у борошно, перекладаємо тісто на стіл і вже руками починаємо його вимішувати.

Вимішуємо тісто 5-7 хвилин. Воно має стати еластичним, м’яким і дуже приємним на дотик.

Ось таким має вийти тісто на вареники
Рецепт універсального тіста на пельмені і вареники

Таке тісто не липне до рук та столу. Формуємо з тіста кульку і перекладаємо його у миску. накриваємо миску з тістом харчовою плівкою і залишаємо “відпочити” на 20 хвилин.

З отриманого тіста надалі ви можете ліпити вареники та пельмені. З таким тістом дуже приємно працювати, воно ідеально ліпиться, не рветься і не розварюється.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Сергій Притула більше не любить Марічку з “Файна Юкрайна”: куди зник український комік Андрій Молочний

На початку нульових років телешоу "Файна Юкрайна" стало справжнім феноменом українського телебачення. Коміки Сергій Притула та Андрій Молочний здобули величезну популярність і любов глядачів.

Якщо з вечора залишилась каша, я готую неймовірні гречаники без панірування: рецепт від дбайливої господині

Цей рецепт гречаників без панірування – ідеальний приклад того, як можна використовувати залишки їжі з користю та створювати нові кулінарні шедеври. Зберігайте цей рецепт і дивуйте своїх близьких!

Хто з зірок нещодавно вийшов заміж та відгуляв гучне весілля: Ірина Сопонару, Аліна Гросу та інші

Весілля Ірини Сопонару, Аліни Гросу та інших зірок доводять, що кохання сильніше за обставини. Їхні історії надихають багатьох, даруючи надію та віру в краще майбутнє.