15 хвилин + час випікання: рулет з листкового тіста та фаршу загортаю “равликом” і відправляю в духовку. Ням

Розповідаємо, як швидко та просто спекти ароматну випічку з м'ясною начинкою, яка буде гарним варіантом обіду або вечері для всієї сім'ї. Повірте, цей рецепт вартий уваги!

Для приготування пирога листкового тіста та м’ясного фаршу знадобиться 15 хвилин вашого часу і лише доступні продукти, які, швидше за все, знайдуться у вашому холодильнику. Детальніше про цей рецепт – читайте нижче.

Інгредієнти

  • Тісто бездріжджове листкове – 500 г
  • Картопля – 500 г
  • Часник – 2-3 зубчики
  • М’ясний фарш – 500 г
  • Зелена цибуля та петрушка – до смаку
  • Сіль – до смаку
  • Перець чорний мелений – до смаку
  • Копчена паприка – до смаку
  • Твердий сир – 10-20 г
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Вода – 2-3 ст. ложки
Пиріг із листкового тіста та фаршу
Пиріг із листкового тіста та фаршу

Покроковий рецепт

Увімкнути духовку розігріватися до 190°C. Відварити картоплю в мундирі, очистити від шкірки, натерти на грубій тертці й перекласти в глибоку миску. Очистити кілька зубчиків часнику, натерти на дрібній тертці та додати до картоплі. Туди ж додати м’ясний фарш.

Натерти твердий сир на грубій тертці та додати до всіх інгредієнтів. Приправити сіллю, чорним меленим перцем і копченою паприкою. Дрібно нарізати зелену цибулю та петрушку, додати в загальну миску. Ретельно перемішати всі компоненти ложкою.

Робочу поверхню посипати борошном і викласти листкове тісто. Потім розкачати за допомогою качалки в тонкий прямокутник. Поверх тіста викласти підготовлену начинку, рівномірно розподіливши. Загорнути краї тіста й скрутити заготовку у вигляді рулету, як на фото. Обережно розтягнути рулет, аби зробити його тоншим. Сформувати з нього “равлика”, як на фото, підвернувши під неї кінець.

Перекласти майбутній пиріг у форму для випікання, застелену пергаментом. В окремій посудині поєднати яєчний жовток з водою і цією сумішшю змастити заготовку. Відправити в розігріту духовку при температурі 190 градусів на 60-70 хвилин. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Сергій Притула більше не любить Марічку з “Файна Юкрайна”: куди зник український комік Андрій Молочний

На початку нульових років телешоу "Файна Юкрайна" стало справжнім феноменом українського телебачення. Коміки Сергій Притула та Андрій Молочний здобули величезну популярність і любов глядачів.

Якщо з вечора залишилась каша, я готую неймовірні гречаники без панірування: рецепт від дбайливої господині

Цей рецепт гречаників без панірування – ідеальний приклад того, як можна використовувати залишки їжі з користю та створювати нові кулінарні шедеври. Зберігайте цей рецепт і дивуйте своїх близьких!

Хто з зірок нещодавно вийшов заміж та відгуляв гучне весілля: Ірина Сопонару, Аліна Гросу та інші

Весілля Ірини Сопонару, Аліни Гросу та інших зірок доводять, що кохання сильніше за обставини. Їхні історії надихають багатьох, даруючи надію та віру в краще майбутнє.