Більше в чебуречну ні ногою. Печу сама в рази смачніші: хрусткі й пухирчасті чебуреки з соковитою начинкою

Коли мова йде про кулінарні насолоди, чебуреки серед них — на почесному місці. І хоча їх можна придбати у пекарнях, жодні покупні не зрівняються з домашніми, приготованими за перевіреним рецептом.

Їх хрустка, пухирчаста скоринка та соковита начинка приваблюють гурманів з усього світу.

Цей дивовижний рецепт дозволяє відтворити справжні чебуреки на власній кухні, не поступаючись на смак та якістю. З цим рецептом ви зможете насолоджуватися кожним шматочком, в якому поєднуються хрустка оболонка та ніжна, соковита начинка, роблячи ваші кулінарні вечори справді незабутніми.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно 200-250 г
  • Окріп 120 мл
  • Олія 2 столові ложки
  • Сіль 1/2 чайної ложки

Для начинки:

  • М’якуш свинини 150 г
  • М’якуш яловичини 150 г
  • Цибуля ріпчаста великого розміру 1 штука
  • Вода питна холодна 50-60 мл
  • Сіль та чорний мелений перець на ваш смак

Приготування

Хрусткі й пухирчасті чебуреки з соковитою начинкою

Спочатку приготуйте тісто. Для цього в окріп додайте сіль та олію. Перемішайте.

У миску з просіяною мукою влийте цю рідину та замісіть лопаткою тісто. Викладіть його на робочу поверхню столу й вимішуйте руками протягом 5 хвилин. Сформуйте з нього кулю, покладіть її у плівку на 30 хвилин відпочивати.

У цей час зробіть фарш за допомогою м’ясорубки. Перемелене м’ясо поєднайте з дрібно порубаною цибулею, сіллю та перцем. Для надання соковитості начинці влийте у фарш холодну воду. Вимісіть фарш.

Тепер тісто розділіть на 8 однакових частин й сформуйте з кожної спочатку кульки, а потім скалкою розкачайте у тонкі, майже прозорі коржики.

На половинку кожного покладіть 1 столовій ложці фаршу. Накрийте його другою половиною й ретельно заліпіть краї, витискаючи зсередини повітря.

Смажте чебуреки у сковорідці з розігрітою олією до рум’яної скоринки з обох боків, а тоді викладайте на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.

Популярне

Схожі статті

38-річна Злата Огнєвіч вперше зʼявилась на публіці без перуки: світ побачив її справжню зачіску (ФОТО)

Українська співачка Злата Огнєвіч зізналася, що тривалий час носила перуку. Але не тільки на сцені, а й в повсякденному житті. Що змусило артистку ховати натуральне волосся?

Мій нереально смачний десерт розходиться на “ура”. Рецепт за 5 хвилин: без випічки, без желатину, без яєць

Сьогодні пропонуємо вам легкий, смачний та дуже бюджетний рецепт десерту з молока всього за 5 хвилин - без випічки, без яєць, без желатину.

Навіть кондитери питали цей мій ходовий рецепт: солона карамель для тортів та десертів. Зовсім не гірчить

Солона карамель — це вишуканий інгредієнт, який здатен трансформувати будь-який десерт у справжній шедевр. Приготування потребує уваги, але водночас - немає нічого складного.