Свіжа полуниця весь рік: найкращий спосіб заготовки ягід на зиму без варіння – зберігає смак і аромат

Сезон полуниці в Україні в самому розпалі, а значить, пора робити заготовки на зиму. Як зберегти ягоди свіжими цілий рік, читайте у матеріалі.

Полуниця – дуже смачна та ароматна ягода, яку люблять практично всі. Та, на жаль, сезон цієї ягоди дуже короткий. Звісно, у великих магазинах полуницю продають навіть взимку. Та вона зовсім не має того смаку та аромату, що літня полуниця і коштує дуже дорого.

Зараз сезон полуниці у самому розпалі, а це значить, що саме час робити заготовки на зиму і смакувати ягодами потім цілий рік. Багато господинь роблять з полуниці варення. Воно, звісно, смачне, але містить дуже багато цукру, а смак та аромат свіжої полуниці в ньому не відчувається.

Ідеальним способом заготовки ягід на зиму є заморозка. Та і тут є один невеличкий секрет. Спробуйте заморозити полуницю способом, який вказаний у рецепті і ви будете вражені результатом.

Необхідні інгредієнти:

  • полуниця – 1 кг;
  • цукор – 200 г.

Спосіб приготування:

Полуницю добре миємо, просушуємо від рідини і відриваємо хвостики. Ділимо всю полуницю на 2 частини. Половину ягід ріжемо на 2, або 4 частини ( в залежності від розміру). Іншу половину ягід перекладаємо у глибоку миску, додаємо до них цукор і збиваємо погружним блендером до стану пюре.

Експерти розповіли, як заморозити полуницю на зиму так, щоб вона була як свіжа
Експерти розповіли, як заморозити полуницю на зиму так, щоб вона була як свіжа

Беремо ємності для заморозки і перекладаємо туди нарізану полуницю. Заливаємо шматочки ягід полуничним пюре. Пюре має повністю покрити шматочки.

Експерти розповіли, як заморозити полуницю на зиму так, щоб вона була як свіжа
Експерти розповіли, як заморозити полуницю на зиму так, щоб вона була як свіжа

Краще брати невеличкі контейнери для заморозки, щоб після розморожування їх зимою, вони відразу з’їдалися. Повторно заморожувати їх не варто.

Контейнери з ягодами перекладаємо в морозильну камеру. Там вони можуть зберігатися протягом року.

Варто відзначити, що полуниця у такому вигляді залишається смачною після розморожування. Та її можна їсти навіть в замороженому вигляді, адже вона нагадує полуничний сорбет зі шматочками цілих ягід.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Найніжніші пиріжки з капустою на сметанковому тісті готую завжди багато, бо зникають миттєво: випічка супер!

Що може бути кращим, ніж м'яке, ніжне тісто, поєднане з ароматною капустяною начинкою? Секрет приготування справді неперевершених капустяних пиріжків полягає у використанні тіста на сметані.

Поїхала за кордон та викрила схему збагачення на залізниці: Алла Мазур провела журналістське розслідування

Алла Мазур надихає інших журналістів на проведення власних розслідувань заради справедливості. Вона доводить, що у будь-яких умовах можна досягти результату, якщо діяти злагоджено та професійно.

Костянтин Грубич розповів про непрості стосунки з Данилко: чому Андрій плакав та просив у нього вибачення

Костянтин Грубич, відомий український телеведучий, нещодавно дав інтерв'ю, в якому розповів про свої складні стосунки з артистом Андрієм Данилком, відомим за образом Вєрки Сердючки.