Неймовірний літній десерт. Мої домашні випрошують щовечора: пісочний рулет із начинкою з ожини

Напевно, кожен не може уявити життя без смачної випічки. Вона незамінна на святах та просто для затишного вечора. Сьогодні ми підготували рецепт пісочного рулету з ожиною, який сподобається кожному.

Для приготування такого рулету знадобиться:

  • Ожина – 220 грамів
  • Молоко – 80 мілілітрів
  • Яйця – 2 штуки
  • Борошно пшеничне – 400-450 грамів
  • Цукор – 120 грамів
  • Олія рослинна – 80 мілілітрів
  • Розпушувач для тіста – 8 грамів
  • Цукор гранульований – за смаком

Морожену ожину варто дістати з морозилки заздалегідь. Викладіть ягоди в чашу, посипте 1 столовою ложкою цукру, злегка розімніть і залиште на час, поки готуватимете тісто.

В іншій чаші з’єднайте рослинну олію, одне яйце, білок і цукор. Перемішайте все це виделкою. Відкладіть жовток для змащення рулету. Додайте молоко і знову перемішайте. Всипте борошно і розпушувач для тіста. Почніть замішувати тісто за допомогою виделки. Щойно воно почне збиратися в грудочки, місіть руками. Готове тісто має бути м’яким, податливим, не кришитися і не мати мажучої консистенції.

Пісочний рулет з ожиною
Пісочний рулет з ожиною

Округлите тісто і покладіть його на аркуш пекарського паперу, злегка присипаного борошном. Розкачайте його в прямокутний пласт завтовшки 0,5 сантиметра. Розкладіть начинку на тісто. Якщо виділилося багато соку, злийте його. Акуратно скрутіть рулет із широкого боку і ретельно скріпіть шов. Переверніть рулет і защипніть краї. Якщо виділився сік, витріть його, щоб він не горів у духовці.

Перенесіть заготовку на деко, змастіть його відкладеним жовтком і посипте верх цукром. Поставте рулет випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Час може залежати від духовки. Після випікання дістаньте рулет із духовки, перекладіть на дошку і добре охолодіть. Потім подавайте до столу.

Рулет з ожиною готовий!

Популярне

Схожі статті

Найніжніші пиріжки з капустою на сметанковому тісті готую завжди багато, бо зникають миттєво: випічка супер!

Що може бути кращим, ніж м'яке, ніжне тісто, поєднане з ароматною капустяною начинкою? Секрет приготування справді неперевершених капустяних пиріжків полягає у використанні тіста на сметані.

Поїхала за кордон та викрила схему збагачення на залізниці: Алла Мазур провела журналістське розслідування

Алла Мазур надихає інших журналістів на проведення власних розслідувань заради справедливості. Вона доводить, що у будь-яких умовах можна досягти результату, якщо діяти злагоджено та професійно.

Костянтин Грубич розповів про непрості стосунки з Данилко: чому Андрій плакав та просив у нього вибачення

Костянтин Грубич, відомий український телеведучий, нещодавно дав інтерв'ю, в якому розповів про свої складні стосунки з артистом Андрієм Данилком, відомим за образом Вєрки Сердючки.