Без борошна та крохмалю: приготувала підливу, яку хочеться пити. Така вже смачна за цим фірмовим рецептом

Приготувати м'ясо – це лише пів справи. Абсолютно нової нотки в смаку можна добитися, застосувавши спеціальну підливу. Як з'ясувалося, її можна приготувати навіть без борошна та крохмалю.

Вам знадобиться:

  • 700 г курячих крилець та стегон;
  • 1 велика цибулина;
  • 1 середня морквина;
  • 1 ч.лож. солі;
  • 0,5 ч.лож. чорного меленого перцю;
  • 1 ч.лож. куркуми;
  • 1 ч.лож. прованських трав;
  • 1 ч.лож. солодкої паприки;
  • 2 зубці часнику.
М’ясна підлива до курятини з овочевим пюре

Для приготування м’ясної підливи шматочки курки розріжте на меншенькі. Шкірку й кісточки відділяти не потрібно. Викладіть стегенця та крильця на розігріту пательню. При цьому поливати її жиром не треба.

М’ясна підлива до курятини з овочевим пюре

Обсмажте м’ясні шматочки з обох боків до появи золотавої скоринки. Підсмажену курятину перекладіть у каструлю. Сковорідку після курки не мийте. Цибулю й моркву позбавте шкуринки, вимийте, просушіть.

М’ясна підлива до курятини з овочевим пюре

Цибулину наріжте дрібними кубиками. Морквину натріть на тертушці. Викладіть овочі на пательню, де щойно смажили курятину. Підсмажте. Долийте дві третини склянки води й дайте трішки покипіти.

Перекладіть овочеву суміш до чаші блендера й перебийте на пюре. Перелийте його в каструлю з м’ясом. Всипте туди сіль, перець, паприку, куркуму, прованські трави. Долийте воду, щоб вона покрила м’ясо.

М’ясна підлива до курятини з овочевим пюре

Доведіть до кипіння. Вогонь прикрутіть до мінімуму. накрийте кришкою й залиште тушкуватися протягом години, якщо курка домашня, і пів години, якщо магазинна. За 2 хвилини до готовності обчистьте часникові зубці й пропустіть їх крізь прес. Додайте в каструлю.

Така м’ясна підлива вийде густою навіть за відсутності борошна чи крохмалю. Її можна подавати з будь-яким гарніром – картоплею, кашею, макаронами, викладаючи поверх шматочок м’яса й підливаючи однорідну рідину.

Популярне

Схожі статті

Вишневий сік: варю з мінімумом відходів, зберігаю без холодильника. До рецепта — шикарний лайфхак з кісточок

Вишневий сік – один із найпопулярніших способів зберегти смак літа на довгі місяці. Але як зробити це максимально ефективно, зберігаючи корисні властивості ягід та мінімізуючи відходи?

Найміцніші пари українського шоу-бізнесу, які прожили у шлюбі не один десяток років: Руслана, Зібров та інші

В українському шоу-бізнесі є багато зірок, які не тільки досягли значних успіхів у своїй кар'єрі, але й зуміли побудувати міцні сімейні стосунки. Серед таких видатних пар — Руслана, Зібров, Полякова.

Найніжніші пиріжки з капустою на сметанковому тісті готую завжди багато, бо зникають миттєво: випічка супер!

Що може бути кращим, ніж м'яке, ніжне тісто, поєднане з ароматною капустяною начинкою? Секрет приготування справді неперевершених капустяних пиріжків полягає у використанні тіста на сметані.