Цей десерт став моїм коронним. Готую майже щодня, і він не набридає: ситний торт із печивом та арахісом

Жоден ласун не може провести жодного дня без смачного десерту. Сьогодні ми підготували незвичайний і простий рецепт торта, який полюбиться кожному після першої спроби і стане частим гостем на столі.

Для приготування цього торта знадобиться:

  • Печиво – 270-300 грамів
  • Варене згущене молоко – 1 банка
  • Масло вершкове розм’якшене – 180 грамів
  • Арахіс – 250 грамів
  • Молоко – 50 грамів
  • Шоколад гіркий – 200 грамів
  • Олія рослинна – 2 чайні ложки

Викладіть арахіс у суху сковороду, обсмажте. Щоб позбутися лушпиння, перекладіть обсмажений арахіс у рушник і руками перетріть його, лушпиння легко зійде. Викладіть печиво в блендер, подрібніть його на дрібну крихту. Викладіть у сотейник 50 грамів вершкового масла і влийте 50 грамів молока, нагрійте. Викладіть у розтоплену молочно-масляну суміш 100 грамів шоколаду, розмішайте до однорідності. Влийте шоколадну суміш до подрібненого печива, перемішайте.

Торт із печивом і горіхами
Торт із печивом і горіхами

Для приготування крему збийте варене згущене молоко та м’яке вершкове масло до пишності й однорідності. Всипте приблизно 200 грамів арахісу, частину залиште для подальшого декору. Для складання торта візьміть кондитерське кільце, викладіть 1/3 шоколадної пісочної крихти, ущільніть основу торта. Викладіть половину крему, розрівняйте. Повторіть це з іншими частинами. Приберіть торт у холодильник для стабілізації на 1 годину.

Поламайте шоколад на часточки і розтопіть. Додайте в розтоплений шоколад приблизно 2 ч. л. рослинної олії, добийтеся стану плинності, перекладіть у кондитерський мішок. Звільніть торт із форми, зробіть на ньому шоколадні патьоки, зверху нанесіть сіточку з шоколаду, прикрасьте обсмаженим арахісом, можна додати свіжі ягоди. Дайте шоколадній глазурі застигнути і подавайте торт до столу.

Торт готовий!

Популярне

Схожі статті

Найніжніші пиріжки з капустою на сметанковому тісті готую завжди багато, бо зникають миттєво: випічка супер!

Що може бути кращим, ніж м'яке, ніжне тісто, поєднане з ароматною капустяною начинкою? Секрет приготування справді неперевершених капустяних пиріжків полягає у використанні тіста на сметані.

Поїхала за кордон та викрила схему збагачення на залізниці: Алла Мазур провела журналістське розслідування

Алла Мазур надихає інших журналістів на проведення власних розслідувань заради справедливості. Вона доводить, що у будь-яких умовах можна досягти результату, якщо діяти злагоджено та професійно.

Костянтин Грубич розповів про непрості стосунки з Данилко: чому Андрій плакав та просив у нього вибачення

Костянтин Грубич, відомий український телеведучий, нещодавно дав інтерв'ю, в якому розповів про свої складні стосунки з артистом Андрієм Данилком, відомим за образом Вєрки Сердючки.