У сезон черешні випікаю пиріг-перевертень: за 30 хвилин смакота вже на столі – подаю з морозивом. Всі ахнули

Зазвичай, коли достигає черешня, нею просто смакують. А тим часом з цими солодкими плодами можна приготувати запашний пиріг-перевертень. Тісто замішується на яйцях без молокопродуктів.

Вам знадобиться:

  • 80 г борошна;
  • 40 г цукру;
  • 2 великих яйця;
  • 1 ст.лож. лимонної цедри;
  • 0,5 ч.лож. розпушувача.

Для начинки:

  • 200 г черешні;
  • 40 г ванільного цукру;
  • 20 г вершкового масла.
Пиріг-перевертень із черешнею

Пиріг-перевертень із черешнею у сезон можете випікати зі свіжих ягід, а в інший час – із морожених. У такому разі після розмороження доведеться злити зайву рідину. Свіжу черешню промийте та видаліть кісточки.

Пиріг-перевертень із черешнею

Розтопіть на пательні половину вершкового масла. Викладіть черешню. Присипте ванільним цукром. Тушіть близько 5 хвилин, весь час помішуючи. За потреби додавайте потроху решту масла. Сік та жир мають випаруватися.

Пиріг-перевертень із черешнею

Занадто довго плоди на вогні не тримайте, бо вони втратять товарний вигляд. Якщо черешня занадто соковита, вичерпайте сік ложкою. Перекладіть ягоди у форму для випікання.

Тепер беріться до тіста. Лимон обдайте окропом. Коли обсохне, натріть цедру. Борошно змішайте з розпушувачем і просійте. Яйця вбийте в мисочку, всипте цукор і збийте, щоб вийшла пишна піна.

Пиріг-перевертень із черешнею

Змішайте яєчну масу з цедрою лимона. Перемішайте й потроху починайте додавати борошно, щоразу ретельно перемішуючи міксером на низьких обертах до однорідності. Можливо, знадобиться трішки менше чи навпаки більше борошна.

Орієнтуйтеся на консистенцію тіста – воно має бути густуватим, але текучим. Перелийте тісто зверху черешні. Ягоди мають бути покритими повністю. Духовку попередньо розігрійте до 180 градусів. Випікайте 30 хвилин. Готовий пиріг-перевертень із черешнею переверніть на блюдо. Таким чином ягоди опиняться зверху.

Популярне

Схожі статті

Чому Тіна Кароль як реп’ях вчепилася в молодого Олега Шумея: хоче заміж за юнака чи просто допомагає

Останнім часом в українському шоу-бізнесі з'явилося багато чуток щодо особливих стосунків між поп-дівою Тіною Кароль та молодим співаком Олегом Шумеєм.

Рецептів з буряка багато, але цей — найкращий: бурякова ікра — бюджетний варіант корисної та смачної закуски

У світі кулінарії існує безліч страв, які поєднують у собі не лише приємний смак, але й користь для здоров'я. Однією з таких страв є бурякова ікра.

Їм вже за 40, але вони досі бережуть свою свободу: Гордєєв, Данилко, Хіменес-Браво – найзірковіші холостяки

У світі шоу-бізнесу є чимало знаменитостей, які досі не побралися. Їм вже за 40, але вони продовжують насолоджуватися свободою і не поспішають ставати частиною традиційних сімейних стосунків.