facebook

Легкий полунично-банановий тортик їм і не поправляюся: чоловік теж підсів на цю низькокалорійну смакоту

Від такого легкого тортика ніхто не набере зайвих кілограмів. Тож можна готувати хоч щодня. Посуду доведеться перемазати чимало, але результат того вартий – смак просто неземний.

Вам знадобиться:

  • 300 мл молока;
  • 35 г желатину;
  • 250 г кисломолочного сиру;
  • 350 г сметани;
  • 200 г цукру;
  • 1 ч.лож. ванільного цукру;
  • 200 г полуниці;
  • 150 г бананів;
  • 50 г крекерів;
  • 60 г шпинату;
  • 100 г шоколаду;
  • 1 ч.лож. олії.
  • 7 черешень.
Легкий літній торт з полуницею без випікання

Цей полунично-банановий тортик випікати не потрібно. Починайте приготування з желатинової маси. Дістаньте з холодильника молоко, перелийте в сотейник. Додайте желатин. Ретельно розмішайте і залиште для набубнявіння на 20 хвилин.

У величенькій мисочці змішайте кисломолочний сир зі сметаною 15%. Додайте цукор – звичайний та ванільний. Перетріть зануреним блендером до утворення однорідної маси.

Легкий літній торт з полуницею без випікання

Полуницю вимийте й розріжте ягоди навпіл. Три чверті ягід перекладіть до чаші блендера. Переробіть на полуничне пюре. Перекладіть у миску. Решту ягід подрібніть ножем і змішайте.

Банани закладіть у чашу блендера. Влийте 1 ст.лож. молока. Подрібніть, щоб вийшло пюре. Желе тим часом уже набубнявіло. Тож поставте сотейник на слабкий вогонь. Прогрівайте, помішуючи, щоб маса стала однорідною. Не кип’ятіть!

Легкий літній торт з полуницею без випікання

Щойно знімете з вогню, відразу додайте у сирну суміш. Збийте міксером. Третину сирно-желатинової маси влийте в полуницю. Ретельно перемішайте. Форму змастіть олією. Перелийте суміш туди. Поставте до морозильної камери на 10 хвилин.

Третину желатинової маси додайте в бананове пюре. Перемішайте. Покришіть сюди ж крекери й ще раз перемішайте. У ту третину сирної маси, що залишилася, додайте дрібно нарізаний шпинат та 80 г подрібненого шоколаду. Перемішайте.

Легкий літній торт з полуницею без випікання

Шпинатно-шоколадну суміш викладіть у форму зверху полуничного шару. Розрівняйте і поверніть у морозилку на 10 хвилин. Коли маса застигне, викладіть ще й банановий шар та знову повернуть до морозильної камери.

Через 10 хвилин можете діставати желейний тортик із морозилки. Витягніть його з форми, перекладіть на таріль. Зверху прикрасьте рештою шоколаду, що залишився, натерши його на дрібній тертушці. викладіть ягоди черешні й подавайте до столу.

Популярне

Схожі статті

Осінній вайб захопив Могилевську, Бабкіна, Шовковського, Матвієнко: замилували фото на тлі жовтого листя

Зірки вирішили зупинитися на мить і помилуватися красою природи. А жовтень нині радує нас золотим листям, меланхолійним настроєм та останніми погожими сонячними днями.

“Ласкавий жовтень”: Наталка Могилевська не стрималася й повалялася на зеленій травичці на очах у всіх

Наталія Могилевська погожої жовтневої днини вбралася у білі широкі штани та чорний плащ і вийшла помилуватися красою природи. Захопилася так, що навіть на зеленому пагорбі трішки повалялася на землі.

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.