Нічого не варю й не печу, а лише змішую та намащую: торт-морозиво готую за 15 хвилин і ще 5 годин заморожую

Літньої спеки не хочеться нічого їсти. Хіба скуштувати щось солодке й холодне. А якщо взяти вафельні коржі та перемастити їх вершками та згущівкою? За 5 годин вийде смачний збадьорливий десерт.

Вам знадобиться:

  • 500 мл жирних вершків;
  • 400 г згущеного молока;
  • 400 г вареного згущеного молока;
  • 35 г вафельних коржів;
  • 4 полунички;
  • 9 черешень.
Домашнє морозиво з вафель, вершків та згущівки

Якщо вдома немає вафельних коржів, для морозива підійдуть і будь-які інші – бісквітні, пісочні, медові. Бажано тільки, щоб вони були якомога тоншими. Ягоди для прикраси завжди можете замінити тими, що по сезону.

Домашнє морозиво з вафель, вершків та згущівки

Чотири коржі підрівняйте ножицями за розмірами вашої форми. У глибокій мисочці змішайте охолоджені, але не заморожені вершки 33% жирності з 200 г білої згущівки. Збийте міксером до пишності та однорідності.

Другу половину білого згущеного молока змішайте з вареною згущівкою. Перемішайте, щоб суміш стала однорідною. Розподіліть на два вафельних коржі. Розрівняйте, щоб покрило рівномірно.

Домашнє морозиво з вафель, вершків та згущівки

У форму з бортиками викладіть чистий вафельний корж. Змастіть його 3 ст.лож. вершкової маси. Розподіліть рівномірно. Зверху на нього покладіть корж, який ви намастили вареною згущівкою так, щоб вафля опинилася зверху.

Домашнє морозиво з вафель, вершків та згущівки

Легенько притисніть руками. Знову рівномірно викладіть 3 ложки вершкової суміші й накрийте другим коржем із вареною згущівкою, теж його перевернувши. Знову 3 ложки вершкової суміші. Накрийте четвертим вафельним коржем. Притисніть.

Намастіть верх торта-морозива рештками вершкового крему. Обрізки вафель подрібніть і присипте зверху для краси. Відправте до морозилки на 5 годин. Після чого дістаньте, вийміть із форми, прикрасьте ягодами полуниці та черешні й подавайте до столу.

Популярне

Схожі статті

Мама знайшла рецепт зі старого записника, а мені сподобалось: овочевий салат “Десятка” в банках на зиму

Якщо ви хоч раз готували салати на зиму, то, напевно, вже знаєте про дивовижний і дуже простий у приготуванні салат "Десятка". Він отримав свою назву завдяки ідеальній пропорції інгредієнтів.

Справжні квашені помідори на зиму “Як із бочки”: такі можна зберігати навіть в квартирі або на балконі

Квашені помідори, приготовані за цим рецептом, можуть зберігатись протягом довгого часу в умовах звичайної квартири. Достатньо просто дослухатись до порад, описаних у статті.

Ці жінки народили легенд: ви ахнете, побачивши, як виглядають мами Наталії Могилевської і Світлани Лободи

Мама – найближча і найрідніша людина для більшості людей. Матері Наталії Могилевської та Світлани Лободи зіграли важливу роль у житті своїх доньок.