facebook

Коли в гаманці порожньо, готую ці пишні пиріжки на воді: домашні наминають, неначе не з капустою, а з м’ясом

Попри те, що вартість цих пиріжків із капустою мізерна, вони виходять дуже смачними й пишними. Начинки можна змінювати за власним бажанням, а тісто лише це, бо воно ідеальне.

Вам знадобиться:

  • 400 г борошна;
  • 250 мл води;
  • 1 ст.лож. сухих дріжджів;
  • 1 ст.лож. цукру;
  • 1 ст.лож. олії;
  • 2 г солі.

Для начинки:

  • 600 г капусти;
  • 50 г вершкового масла;
  • 30 г кропу;
  • 2 яйця;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка солі.
Дріжджові пиріжки на воді з капустою та яйцями

Тісто на пиріжки з капустою будемо замішувати на воді. Підігрійте її до 35-40 градусів. Сухі дріжджі розкришіть просто у воду. Додайте цукор. Перемішайте. Зачекайте, допоки з’явиться пишна шапочка.

Перелийте дріжджову суміш у глибоку мисочку. Просійте туди все борошно. Посоліть й долийте олію. Замісіть тісто. Вимішуйте руками недовго – близько 7 хвилин. Якщо користаєтеся кухонною машиною, то змішуйте рівно стільки ж.

Дріжджові пиріжки на воді з капустою та яйцями

Накрийте ковбик рушником і залиште в теплому місці на 1 годину. Протягів не повинно бути. Коли тісто підійде, можете приступати до ліплення пиріжків.

Начинку можна готувати як із торішньої капусти, так і з молодої. Кріп, за бажанням, можете замінити петрушкою, кінзою чи зеленою цибулею. Або змішайте кілька видів зелені.

Дріжджові пиріжки на воді з капустою та яйцями

Вершкове масло розтопіть і дайте прохолонути. Капусту пошинкуйте, не зачіпаючи кочережку. У каструлі закип’ятіть 600 мл води. Додайте капусту й бланшуйте, якщо молода, то 4 хвилини, якщо стара, то близько 7 хвилин.

Відкиньте на друшляк. Коли прохолоне, помніть руками, щоб видалити надлишок рідини. Яйця відваріть круто. Обчистьте і подрібніть ножем. Зелень вимийте, обсушіть, наріжте дрібненько. З’єднайте капусту з яйцями та зеленню. Посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте.

Дріжджові пиріжки на воді з капустою та яйцями

Тісто, яке підійшло, розділіть на 12 шматочків. Кожен із них скачайте в кульку. Присипте поверхню борошном, розкачайте скалкою на кружальця 10-12 см в діаметрі. На тісто викладіть ложку капустяної начинки. Защипніть краї, сформувавши довгуватий пиріжок.

Розігрійте пательню з олією. Викладайте пиріжки на сковорідку швом донизу. Смажте на вогні, трішки вище середнього до золотавої скоринки. Це приблизно 3-4 хвилини. Переверніть пиріжки на інший бік і смажте приблизно стільки ж до готовності.

Популярне

Схожі статті

“Тепле море, кохання”: старша донька Мозгової та Пономарьова насолоджується життям разом з обраницею

Ні для кого не секрет, що старша донька Олени Мозгової та Олександра Пономарьова Зоя виросла й обрала собі до пари не чоловіка, а дівчину. Нині пара закоханих відпочиває в Албанії.

Зізнання в коханні та 25 червоних троянд: відомий ведучий зізнався у коханні Златі Огнєвіч під час ефіру

Ведучий "Люкс ФМ" Артур Адамов неодноразово наголошував в ефірі, що неабияк симпатизує Златі Огнєвіч. Справи дійшли до того, що закоханий чоловік відправив співачці відразу 25 червоних троянд.

Осінній вайб захопив Могилевську, Бабкіна, Шовковського, Матвієнко: замилували фото на тлі жовтого листя

Зірки вирішили зупинитися на мить і помилуватися красою природи. А жовтень нині радує нас золотим листям, меланхолійним настроєм та останніми погожими сонячними днями.

“Ласкавий жовтень”: Наталка Могилевська не стрималася й повалялася на зеленій травичці на очах у всіх

Наталія Могилевська погожої жовтневої днини вбралася у білі широкі штани та чорний плащ і вийшла помилуватися красою природи. Захопилася так, що навіть на зеленому пагорбі трішки повалялася на землі.

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?