Беру кабачок і сметану й готую легку, але дуже смачну вечерю за 20 хвилин: чоловік наминає з апетитом

Настав сезон кабачків, і цим неодмінно треба скористатися, щоб смачно нагодувати домашніх. Тим паче, що на це піде всього 20 хвилин. Гарнір виходить низькокалорійним і дуже легким.

Вам знадобиться:

  • 700 г кабачків;
  • 180 г сметани;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 1 маленький пучок кропу;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 зубчик часнику.
Тушковані кабачки у сметані на вечерю

Щоб стушкувати кабачки зі сметаною, бажано брати оливкову олію, але можете обмежитися й звичною соняшниковою. Жирність сметани не важлива – обирайте до свого смаку.

Кабачки вимийте, обсушіть. Якщо плоди молоденькі з тонкою шкуринкою, то її обчищати не потрібно. У зрілих кабачків зніміть не лише шкуринку, але й виріжте насіння. Кабачки наріжте на півкільця завтовшки не менш 0,5 см.

Тушковані кабачки у сметані на вечерю

Якщо овочі уже величенькі, тоді зробіть четвертинки. Часник обчистьте, вимийте. Подрібніть на найменшій тертушці або пропустіть крізь прес. Якщо любите пікантний присмак, візьміть часнику трішки більше.

Тушковані кабачки у сметані на вечерю

Широку пательню поставте на вогонь. Влийте олію. Викладіть кабачки. Тушіть під кришкою на середньому вогні 5-7 хвилин. Якщо виділилося занадто багато соку, кришку зніміть, а вогонь додайте, щоб рідина випарувалася.

Тушковані кабачки у сметані на вечерю

Але не перетримайте овочі, щоб не втратили свою форму. Додайте сметану. Посоліть, всипте чорний мелений перець. Кріп вимийте, просушіть, дрібно наріжте. Додайте зелень до кабачків. Накрийте кришкою і потушіть ще 5 хвилин під кришкою.

Наприкінці за 2 хвилини до готовності додайте часник. Перемішайте. Зважте, що молоді кабачки в сметані зготуються швидше, а старим знадобиться трішки більше часу. Подавайте до столу в теплому вигляді.

Популярне

Схожі статті

“Не хочу наговорювати”: Вадим Олійник розповів про скандали Дантеса з Могилевською на “Фабриці зірок”

Нещодавно співак Вадим Олійник розповів про стосунки, що склалися між ним, Дантесом та Наталією Могилевською, яка була їхнім куратором на "Фабриці зірок".

“Важливо залишатися людяними”: 43-річна Наталка Карпа розповіла про давній роман з авторитетом поза законом

Ніхто не має відповіді на питання чому на життєвому шляху доля посилає людину, здавалося б з зовсім іншого соціального кола. Чому шляхи з ним то розходяться, то знову перетинаються.

Смачні курячі котлетки з сиром та маслом всередині: соковиті, недорогі та показні. Рецепт на всі випадки

Часто виникає необхідність приготувати щось просте, але водночас смачне та презентабельне. У такому випадку курячі котлетки з начинкою із сиру та масла стануть чудовим вибором.