Влітку духовку не вмикаю: готую сирний торт з шоколадною начинкою, настоюю в холодильнику. Пальчики оближеш

Якщо кисломолочний сир збити так, щоб не залишилося крупинок, то жоден гість не здогадається, з чого ви приготували цей тортик. А робиться все так, що навіть випікати в духовці не доведеться.

Вам знадобиться:

  • 200 г пісочного печива;
  • 150 г вершкового масла.
  • Для начинки:
  • 400 г кисломолочного сиру;
  • 400 г сметани;
  • 200 г цукру;
  • 100 г темного шоколаду;
  • 75 г вершків;
  • 30 г желатину.
Сирний торт без випікання

Сирний торт випікати не потрібно, тому для літа це ідеальний варіант. Для його приготування печиво перебийте в блендері, щоб вийшли крихти. Перекладіть до миски. Вершкове масло розтопіть на плиті чи у мікрохвильовій печі.

Змішайте крихти з печива з вершковим маслом. Ретельно перемішайте. Має вийти еластична волога маса. Візьміть форму діаметром 18-20 см. Вистеліть харчовою плівкою. Викладіть печиво. Утрамбуйте й поставте до холодильника, щоб масло застигло.

Сирний торт без випікання

Тим часом приготуйте начинку. Бажано, щоб кисломолочний сир був вологим, а крупинки були відсутніми. Можете брати 5-9% жирності. Сметана має бути 20-25%, а вершки можете взяти навіть 10%.

Желатин залийте неповною склянкою холодної води. Залиште хвилин на 15, щоб він набубнявів. У сотейнику змішайте вершки з шоколадом, який поламайте на шматочки. Поставте на повільний вогонь і розтопіть. Після цього дайте прохолонути.

Сирний торт без випікання

У чаші блендера змішайте сир, сметану, цукор. Збийте, щоб маса стала однорідною. Розділіть суміш на дві рівних частини. Желатин розігрійте. Він має розчинитися повністю. Доводити до кипіння не потрібно.

В одну частину сирної маси влийте розтоплений шоколад. Ретельно перемішайте, щоб він розподілився рівномірно. Половину желатину додайте в сирну масу, а другу – в шоколадну. Перемішайте обидві, щоб вони стали однорідними.

Сирний торт без випікання

Дістаньте корж із холодильника. Виливайте по центру почергово по 5 ст.лож. шоколадної маси та по 5 ст.лож. білої. Таким чином заповніть усю форму. Шпажкою намалюйте візерунок, роблячи рухи від центру до краю врізнобіч.

Знову поверніть до холодильника. Треба, щоб торт без випікання застиг. На це піде 5-8 годин. Після цього дістаньте десерт із форми, наріжте на шматочки й подавайте до столу.

Популярне

Схожі статті

Запроданка Ані Лорак виходить заміж: наречений – нащадок африканських шаманів, який її “жирно” підставив

46-річна Ані Лорак готується до весілля. На днях її коханий зробив пропозицію руки і серця співачці. Ісаак Віджраку називає себе нащадком африканських шаманів і духовним цілителем.

Чоловік Наталії Могилевської: як виглядає, чим займається, та чому співачка приховує його від публіки (Фото)

Українська співачка Наталія Могилевська більше двох років будує стосунки з таємничим чоловіком на ім'я Валентин. Що про нього відомо, та як він виглядає – далі у матеріалі.

Скільки чоловіків було у Тіни Кароль до Дана Балана: перший зрадив їй з Лободою, другому розбила серце вона

Особисте життя зірок завжди цікавило публіку. Хто з ким зустрічається, хто з ким спить, плітки, інтриги, розслідування. Не виключенням стала й відома українська співачка Тіна Кароль.