Варення, що пахне бабусиною хатою: густий і ароматний джем з черешні хоч трошки, але на зиму закриваю хай що

Багато хто вважає, що черешню потрібно вживати лише свіжою, щоб зберегти її унікальний смак і користь. Проте, навіть у вигляді варення, черешня може стати справжнім скарбом вашої зимової комори.

Літо – час, коли ми можемо насолоджуватися багатством фруктів і ягід, які щедро дарує нам природа. Серед них особливе місце займає черешня, яка своїм соковитим і солодким смаком дарує справжню насолоду.

Цей густий та ароматний джем з черешні не тільки принесе вам насолоду в холодні зимові дні, але й нагадає про теплі літні вечори та пахощі бабусиної хати, наповненої ароматами домашніх заготівель. У цій статті ми розповімо, як приготувати цей чудовий джем, щоб він зберіг максимум користі та смаку, і ви могли насолоджуватися ним протягом усього року.

Відкриваючи баночку такого варення, ви будете згадувати про літо і з вдячністю думати про ті моменти, коли створювали цей маленький кулінарний шедевр. Дозвольте собі закрити хоча б трошки цього смаколика на зиму – і ваше життя стане трохи солодшим і затишнішим. Готові до рецепта, який принесе у ваш дім тепло і затишок бабусиної хати? Тоді почнемо!

Інгредієнти

  • Черешня без кісточок 1 кг
  • Цукор 1 кг
  • Лимонна кислота  1/3 чайної ложки

З цієї кількості продуктів у вас вийде 1,2 – 1,3 л джему

Приготування

Густий та ароматний джем з черешні на зиму

Перш за все ретельно помийте, обсушіть та видаліть кісточки з черешні, а потім покладіть їх у блендер та добре перебийте, перетворюючи ягоди у кашицю.

Потім покладіть цю масу у каструлю з товстим дном, яку поставте на плиту із сильним вогнем.

Всипте 250 г цукру, перемішайте та доведіть до кипіння, після чого вогонь зробіть помірним. Варіть, помішуючи, 10 хвилин, а тоді знову всипте 250 г цукру, і знову варіть 10 хвилин. Таким чином повторіть цей процес ще 2 рази.

Далі розкладіть гарячий джем по стерилізованих банках й герметично закрийте їх також простерилізованими кришками. Переверніть банки догори дном, накрийте ковдрою до повного охолодження.

Популярне

Схожі статті

Рецепт з кулінарного зошита: сирники без борошна, яке “краде” весь сирний смак. Виходять у 10 разів смачніші

Навіть якщо обідаєте та вечеряєте за межами дому, все одно сніданок зазвичай готуєте на власній кухні. Чудова ідея – приготувати сирники без борошна. Замість нього додається манна крупа.

Чоловік просить готувати таку вечерю частіше, бо дуже любить кабачки: шикарна кабачкова запіканка на 3 яйця

Головна "фішка" цієї кабачкової запіканки у тому, що вона неймовірно корисна. Розповідаємо, як приготувати цю страву легко та дуже просто, за лічені хвилини.

Повітряний шоколадний рулет з вишнею: нам потрібен лише цукор, 3 яйця та жменька борошна – все дуже просто

Простий та легкий рецепт приготування повітряного шоколадного рулету з вишнею. Поєднання солодкого шоколаду з кисленькою вишнею – незабутні враження.