Повітряні пончики на молоці – м’які, пухкі та ароматні: як я зібрала навколо дверей чергу із сусідів

Сьогодні ми разом приготуємо неймовірно смачні, пухкі та ароматні пончики на молоці. Рецепт доступний для приготування вдома: легко швидко та смачно.

Інгредієнти:

  • 300 мл теплого молока
  • 50 мл теплої води
  • 1 ч.л. солі
  • 3 ст.л. цукру
  • 6 г сухих дріжджів
  • 2 шт яйця
  • 650 г борошна
  • 80 г м’якого вершкового масла
  • Олія

Спосіб приготування:

  1. У велику миску наливаємо 300 мл теплого молока та змішуємо з теплою водою (50 мл).
  2. Додаємо 1 чайну ложку солі, 3 столові ложки цукру. Змішуємо з 6 г сухих дріжджів. Розбиваємо та додаємо 2 яйця. Ретельно перемішуємо вінчиком.
  3. Потім поступово додаємо просіяне борошно (650 г). Додаємо частинами, не все одразу, після кожного ретельно перемішуємо спочатку вінчиком, а потім силіконовою лопаткою.
  4. Коли додали все борошно та добре перемішали, додаємо м’яке, трохи розтоплене вершкове масло. Воно має бути саме м’яким. З’єднуємо з тістом. Завдяки вершковому маслу тісто буде більш еластичним.
  5. Протираємо робочу поверхню та присипаємо горсткою борошна, щоб тісто не прилипало. Викладаємо тісто на борошно та починаємо замішувати його. Протягом 5-6 хвилин вимішуємо та додаємо трошки борошна за потрібністю. Тісто має вийти гладким та не липнути до рук.
  6. Беремо глибоку миску та кладемо туди наше тісто, зверху змащуємо маслом. Накриваємо тісто прозорим пакетиком та кухонним рушником та ставимо у тепле місце на 2 години, щоб спрацювали дріжджі та тісто піднялось.
  7. Потім ділимо тісто на 2 частини і кожну з них ще розрізаємо на десять. Отримуємо 20 частин. Формуємо з наших заготівок кульки та викладаємо кожну на присипану борошном поверхню. Накриваємо їх прозорими пакетиками та даємо відпочити ще 15 хвилин, щоб наші пончики були пористими та повітряними.
  8. Тепер робимо дірочку всередині тіста.
  9. Смажимо пончики на розігрітій сковороді із великою кількістю олії. Пончики мають бути майже повністю покриті нею. Обсмажуємо на середньому вогні до золотистої скоринки.
  10. Готові пончики викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир. Солодощі можна присипати цукровою пудрою або зробити додатково шоколадний соус до них.

Отримуємо запашні, пухкі та неймовірно смачні пористі пончики за легким рецептом. Готуйте разом з нами, нехай смакує!

Рецепт приготування повітряних пончиків на молоці. Фото: YouTube-канал Юля Юшкова
Рецепт приготування повітряних пончиків на молоці. Фото: YouTube-канал Юля Юшкова

Популярне

Схожі статті

Якщо з вечора залишилась каша, я готую неймовірні биточки без панірування: рецепт від серця відриваю

Простий рецепт, на який вам знадобиться мінімум часу на кухні: готуємо разом смачні биточки зі вчорашньої манної каші – легко та смачно. Ваші дітки попросять ще.

Рецепт з кулінарного зошита: сирники без борошна, яке “краде” весь сирний смак. Виходять у 10 разів смачніші

Навіть якщо обідаєте та вечеряєте за межами дому, все одно сніданок зазвичай готуєте на власній кухні. Чудова ідея – приготувати сирники без борошна. Замість нього додається манна крупа.

Чоловік просить готувати таку вечерю частіше, бо дуже любить кабачки: шикарна кабачкова запіканка на 3 яйця

Головна "фішка" цієї кабачкової запіканки у тому, що вона неймовірно корисна. Розповідаємо, як приготувати цю страву легко та дуже просто, за лічені хвилини.