facebook

Чекала сезону, щоб приготувати цю смакоту: здобні пиріжки з вишнями, які краще за будь-яку магазинну випічку

Пиріжки з вишнями — це ідеальний десерт для будь-якої нагоди. Вони поєднують у собі ніжне тісто та соковиту, ароматну начинку, яка просто тане в роті.

Немає нічого кращого, ніж аромат свіжоспечених пиріжків, який наповнює дім затишком і теплом. Пиріжки з вишнями — це класичний десерт, який люблять дорослі та діти. Вони чудово підходять для чаювання або як солодкий перекус. У цій статті ми поділимося з вами рецептом приготування цих смачних пиріжків.

Пухкі пиріжки з вишнями
Пухкі пиріжки з вишнями

Інгредієнти для тіста:

  • 200 мл теплого молока
  • 8 г сухих дріжджів (або 25 г пресованих)
  • 80 г цукру
  • 60 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 1 пакет ванільного цукру (10 г)
  • Дрібка солі
  • 1 ст. ложка рослинної олії
  • 450-470 г борошна

Для начинки:

  • 250 г вишні без кісточки
  • 100 мл вишневого соку (або води)
  • 100 г цукру
  • 1 пакет ванільного цукру (10 г)
  • 25 г кукурудзяного крохмалю

Приготування:

У теплому молоці розчиніть 8 г сухих дріжджів і додайте 1 ст. ложку цукру з рецепту. Залиште на 10-15 хвилин, поки на поверхні не з’являться бульбашки. Розтопіть 60 г вершкового масла і залиште охолоджуватися до кімнатної температури. В окремій мисці збийте 2 яйця з 80 г цукру та 1 пакетиком ванільного цукру.

Як приготувати румʼяні пиріжки з вишнями
Як приготувати румʼяні пиріжки з вишнями

У велику миску просійте 450-470 г борошна та додайте дрібку солі. У центрі зробіть заглиблення і влийте активовані дріжджі, збиті яйця з цукром і розтоплене вершкове масло. Додайте 1 ст. ложку рослинної олії. Починайте замішувати тісто, поступово підмішуючи борошно з країв до центру. Замісіть гладке і еластичне тісто, яке не липне до рук.

Накрийте миску з тістом чистим рушником або харчовою плівкою і залиште у теплому місці на 1-1,5 години, поки тісто не збільшиться в об’ємі вдвічі.

У невеликій каструлі змішайте 250 г вишні без кісточок, 100 мл вишневого соку (або води), 100 г цукру і 1 пакет ванільного цукру. На середньому вогні доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор розчинився. В окремій мисці змішайте 25 г кукурудзяного крохмалю з невеликою кількістю холодної води до утворення однорідної маси. Додайте крохмальну суміш до киплячої вишневої маси, постійно помішуючи, поки начинка не загусне. Зніміть з вогню і дайте охолонути до кімнатної температури.

Після того як тісто піднялося, розділіть його на рівні частини (приблизно по 40-50 г кожна) і сформуйте з них кульки. Накрийте їх рушником і залиште на 10 хвилин для розстоювання.

Рецепт смачних пиріжків з вишнями
Рецепт смачних пиріжків з вишнями

Розкачайте кожну кульку в овальний корж товщиною близько 0,5 см. У центр кожного коржа викладіть по 1-2 чайні ложки начинки. Згорніть краї тіста над начинкою і щільно защипніть, щоб утворити пиріжок.

Викладіть сформовані пиріжки на деко, застелене пергаментним папером, швом вниз. Залиште їх на 15-20 хвилин для розстоювання. Тим часом розігрійте духовку до 180 градусів. Збийте одне яйце і змастіть ним поверхню кожного пиріжка для гарної золотої скоринки. Випікайте пиріжки в розігрітій духовці протягом 20-25 хвилин, поки вони не набудуть золотистого кольору.

Популярне

Схожі статті

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.

“Квартет вкупі”: Юрій Горбунов і Катерина Осадча замилували мережу цим фото. Дітки схожі, як 2 краплі води

Знаменитий український телеведучий Юрій Горбунов замилував мережу світлиною з родиною у повному складі. Ведучий не часто ділиться особистим життям, тому фото викликало безліч відгуків у мережі.

Зірка “Дизель Шоу” Яна Глущенко згадала жінку, за якою плакала вся країна: Марини Поплавської немає 6 років

20 жовтня 2018 року назавжди стало для акторів "Дизель Шоу" чорним днем. Адже саме тоді водій автобуса, в якому поверталися з гастролей, не впорався з керуванням. Підсумок став трагічним.