Чекала сезону, щоб приготувати цю смакоту: здобні пиріжки з вишнями, які краще за будь-яку магазинну випічку

Пиріжки з вишнями — це ідеальний десерт для будь-якої нагоди. Вони поєднують у собі ніжне тісто та соковиту, ароматну начинку, яка просто тане в роті.

Немає нічого кращого, ніж аромат свіжоспечених пиріжків, який наповнює дім затишком і теплом. Пиріжки з вишнями — це класичний десерт, який люблять дорослі та діти. Вони чудово підходять для чаювання або як солодкий перекус. У цій статті ми поділимося з вами рецептом приготування цих смачних пиріжків.

Пухкі пиріжки з вишнями
Пухкі пиріжки з вишнями

Інгредієнти для тіста:

  • 200 мл теплого молока
  • 8 г сухих дріжджів (або 25 г пресованих)
  • 80 г цукру
  • 60 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 1 пакет ванільного цукру (10 г)
  • Дрібка солі
  • 1 ст. ложка рослинної олії
  • 450-470 г борошна

Для начинки:

  • 250 г вишні без кісточки
  • 100 мл вишневого соку (або води)
  • 100 г цукру
  • 1 пакет ванільного цукру (10 г)
  • 25 г кукурудзяного крохмалю

Приготування:

У теплому молоці розчиніть 8 г сухих дріжджів і додайте 1 ст. ложку цукру з рецепту. Залиште на 10-15 хвилин, поки на поверхні не з’являться бульбашки. Розтопіть 60 г вершкового масла і залиште охолоджуватися до кімнатної температури. В окремій мисці збийте 2 яйця з 80 г цукру та 1 пакетиком ванільного цукру.

Як приготувати румʼяні пиріжки з вишнями
Як приготувати румʼяні пиріжки з вишнями

У велику миску просійте 450-470 г борошна та додайте дрібку солі. У центрі зробіть заглиблення і влийте активовані дріжджі, збиті яйця з цукром і розтоплене вершкове масло. Додайте 1 ст. ложку рослинної олії. Починайте замішувати тісто, поступово підмішуючи борошно з країв до центру. Замісіть гладке і еластичне тісто, яке не липне до рук.

Накрийте миску з тістом чистим рушником або харчовою плівкою і залиште у теплому місці на 1-1,5 години, поки тісто не збільшиться в об’ємі вдвічі.

У невеликій каструлі змішайте 250 г вишні без кісточок, 100 мл вишневого соку (або води), 100 г цукру і 1 пакет ванільного цукру. На середньому вогні доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор розчинився. В окремій мисці змішайте 25 г кукурудзяного крохмалю з невеликою кількістю холодної води до утворення однорідної маси. Додайте крохмальну суміш до киплячої вишневої маси, постійно помішуючи, поки начинка не загусне. Зніміть з вогню і дайте охолонути до кімнатної температури.

Після того як тісто піднялося, розділіть його на рівні частини (приблизно по 40-50 г кожна) і сформуйте з них кульки. Накрийте їх рушником і залиште на 10 хвилин для розстоювання.

Рецепт смачних пиріжків з вишнями
Рецепт смачних пиріжків з вишнями

Розкачайте кожну кульку в овальний корж товщиною близько 0,5 см. У центр кожного коржа викладіть по 1-2 чайні ложки начинки. Згорніть краї тіста над начинкою і щільно защипніть, щоб утворити пиріжок.

Викладіть сформовані пиріжки на деко, застелене пергаментним папером, швом вниз. Залиште їх на 15-20 хвилин для розстоювання. Тим часом розігрійте духовку до 180 градусів. Збийте одне яйце і змастіть ним поверхню кожного пиріжка для гарної золотої скоринки. Випікайте пиріжки в розігрітій духовці протягом 20-25 хвилин, поки вони не набудуть золотистого кольору.

Популярне

Схожі статті

“Червень чарівний”: ТОП-5 українських зірок в червоних сукнях, які викликали фурор виглядом – хто ці красуні

Хто з українських зірок показав публіці вишукані червоні сукні у червні? ТОП-5 чарівних красунь, які вразили аудиторію своїми яскравими образами.

Особлива сукня Тіни Кароль загубилася: яке послання долі співачка отримала, вийшовши заміж за Євгена Огіра

Загадкові історії навколо весілля української співачки Тіни Кароль та її продюсера Євгена Огіра: де сукня та чому горіла фата? Невже доля давала знаки молодятам?

Алла Кудлай зізналася в ніжних почуттях до Зіброва аби допекти його дружині Марині: “Я обожнюю Пашку!”

В артистичному середовищі всі один одного знають і постійно перетинаються. Так, Алла Кудлай є хрещеною мамою Насті Каменських, а з Павлом Зібровим у співачки ледь не трапився роман.