facebook

Навіть кондитери питали цей мій ходовий рецепт: солона карамель для тортів та десертів. Зовсім не гірчить

Солона карамель — це вишуканий інгредієнт, який здатен трансформувати будь-який десерт у справжній шедевр. Приготування потребує уваги, але водночас - немає нічого складного.

Солона карамель — це неперевершений спосіб додати оригінальний смак та текстуру до будь-якого десерту. Цей інгредієнт, який відмінно поєднує в собі солодке та солоне, вразить ваші смакові рецептори і зробить ваші кулінарні шедеври ще більш захоплюючими для всіх, хто їх спробує.

Як приготувати справжню солону карамель
Як приготувати справжню солону карамель

Карамель в усіх своїх формах завжди була популярним додатком до десертів та кондитерських виробів. Вона використовується для поливання та декорування, а також як складник для начинок і кремів. Солона карамель, вперше зареєстрована в кулінарії приблизно в 1990-х роках, швидко стала одним з фаворитів серед шеф-кухарів та кондитерів за її несподіваним смаковим контрастом.

Інгредієнти:

  • 200 г цукру
  • 60 мл води
  • 120 мл вершків не менше 30% жирності
  • 30-40 г масла вершкового (82,5% жирності)
  • 0,5 ч.л. солі

Приготування:

Виміряйте всі інгредієнти заздалегідь, оскільки процес виготовлення карамелі вимагає уваги і швидкості.

В товстостінній каструлі на середньому вогні розтопіть цукор. Не змішуйте цукор під час розплавлення, але тримайте каструлю злегка повертаючи, щоб цукор рівномірно розтанував. Якщо цукор починає підгорати, трошки зменшіть вогонь. Додайте воду до розплавленого цукру. Вода може бризкати, тому будьте обережні. Дайте сиропу дійти до кипіння і варіть без перемішування до отримання золотистого кольору та загущення.

Рецепт солоної карамелі для тортів та десертів
Рецепт солоної карамелі для тортів та десертів

Поступово додавайте вершки, помішуючи, щоб ці два компоненти добре змішалися. Будьте обережні, оскільки сироп може реагувати на вершки і витікати з каструлі. Додайте масло вершкове і сіль, помішуючи, поки масло розтане і сіль розчиниться.

Карамель готова, коли вона має гладку текстуру і не має комочків цукру. Вимкніть вогонь і дайте карамелі трохи охолонути перед використанням. Слідкуйте, щоб не переварити карамель, тому що після остигання вона може стати твердою.

Популярне

Схожі статті

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.

“Квартет вкупі”: Юрій Горбунов і Катерина Осадча замилували мережу цим фото. Дітки схожі, як 2 краплі води

Знаменитий український телеведучий Юрій Горбунов замилував мережу світлиною з родиною у повному складі. Ведучий не часто ділиться особистим життям, тому фото викликало безліч відгуків у мережі.

Зірка “Дизель Шоу” Яна Глущенко згадала жінку, за якою плакала вся країна: Марини Поплавської немає 6 років

20 жовтня 2018 року назавжди стало для акторів "Дизель Шоу" чорним днем. Адже саме тоді водій автобуса, в якому поверталися з гастролей, не впорався з керуванням. Підсумок став трагічним.