facebook

Мій нереально смачний десерт розходиться на “ура”. Рецепт за 5 хвилин: без випічки, без желатину, без яєць

Сьогодні пропонуємо вам легкий, смачний та дуже бюджетний рецепт десерту з молока всього за 5 хвилин - без випічки, без яєць, без желатину.

Інгредієнти:

  • 500 мл молока
  • 40-70 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • Щіпка солі
  • 30 г кукурудзяного крохмалю
  • 25 г борошна
  • 50-70 г горіхи
  • 20 г шоколад
  • 1 ст.л. вершків
  • Кокосова стружка

Спосіб приготування:

Беремо 30 г кукурудзяного крохмалю та насипаємо у місткість, додаємо 25 г борошна, 10 г ванільного цукру і також додаємо цукор за смаком. В рецепті 40 г, але якщо ви полюбляєте дуже солодке, можна взяти до 70 г. І також додаємо щіпку солі для балансу смаків. Все ретельно перемішуємо вінчиком.

Поступово додаємо 500 мл молока кімнатної температури. Потроху додаємо рідину, щоб тісто не мало комочків. Все ретельно перемішуємо. Після беремо силіконову лопатку та перемішуємо все до однорідності.

Ставимо каструлю на вогонь та виливаємо в неї тісто. Підігріваємо на середньому вогні, постійно перемішуючи силіконовою лопаткою, щоб не залишалось комочків. Варимо до загустіння.

Потім, коли з’являються перші пухирці, проварюємо ще 30-60 секунд, щоб заварились крохмаль та борошна (щоб в нас не було крохмального присмаку).

Потім швидко переливаємо рівномірно масу у формочки (це може бути будь-що, у рецепті це скляні стакани). Працюємо швидко, бо наша маса може загустіти.

Накриваємо формочки харчовою плівкою та даємо охолонути у холодильнику приблизно годину, щоб маса стабілізувалась.

Рецепт приготування простого десерту всього за 5 хвилин. Фото: YouTube-канал Alina FooDee
Рецепт приготування простого десерту всього за 5 хвилин. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Беремо обсмажені горіхи (в рецепті фундук, можуть бути будь-які інші) та подрібнюємо.

Коли десерт охолонув, він став єдиною масою. Дістаємо його з формочки. Далі обвалюємо його в горіхах (також можна спробувати у кокосовій стружці, вийде дуже смачно).

Беремо 20 г шоколаду, можна брати як молочний, так і темний. Додаємо до нього в маленьку місткість 1 столову ложу вершків та розтоплюємо шоколад. Або у мікрохвильовці, або у мисці з теплою водою.

Отримуємо шоколадну глазур, яку викладаємо зверху нашого десерту. Ще можна додати поверх шоколаду щіпку кокосової стружки.

Десерт виходить ніжним, м’яким та найголовніше – дуже бюджетним.

Смакуйте разом із шоколадом, варенням, джемом, медом, карамеллю. Все, що вам подобається. Смачного!

Рецепт приготування простого десерту всього за 5 хвилин. Фото: YouTube-канал Alina FooDee
Рецепт приготування простого десерту всього за 5 хвилин. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.

“Квартет вкупі”: Юрій Горбунов і Катерина Осадча замилували мережу цим фото. Дітки схожі, як 2 краплі води

Знаменитий український телеведучий Юрій Горбунов замилував мережу світлиною з родиною у повному складі. Ведучий не часто ділиться особистим життям, тому фото викликало безліч відгуків у мережі.

Зірка “Дизель Шоу” Яна Глущенко згадала жінку, за якою плакала вся країна: Марини Поплавської немає 6 років

20 жовтня 2018 року назавжди стало для акторів "Дизель Шоу" чорним днем. Адже саме тоді водій автобуса, в якому поверталися з гастролей, не впорався з керуванням. Підсумок став трагічним.