Ніжна скумбрія у духовці всього за 30 хвилин: цей спосіб приготування став відкриттям навіть для свекрухи

Скумбрія - улюблена риба в Україні, яка має тисячі рецептів: смаження, консервування, випікання. Сьогодні ми хочемо приготувати цю рибу по-новому, вона буде ніжною та просто танути у роті!

Сьогодні ми приготуємо смачну скумбрію у духовці, яка стане у вас головною зіркою на святковому застіллі. Риба виходить неймовірно ніжна, смачна, яка танить у роті. Простий та швидкий рецепт з нестандартною подачею.

Інгредієнти:

  • 1 шт скумбрії
  • 2 ст.л. соєвого соусу
  • На смак чорний мелений перець
  • На смак мелений коріандр
  • 0.5 ч.л. копченої паприки
  • 0.5 ч.л. сушеного часнику
  • 1 ст.л. рослинної олії

Спосіб приготування:

Беремо одну свіжоморожену скумбрію та відрізаємо їй голову, підрізаємо плавці, щоб вони нам не заважали. Робимо надріз вздовж по хребту до ребер. З іншої сторони від хребта робимо такий самий надріз, щоб позбутися великої кістки. Також не забуваємо відрізати хвіст. Відрізаємо хребет та маємо рибу з двох частин.

Прибираємо всі внутрішності та усю чорну плівку. Також потрібно передивитись чи не залишилось кісток всередині риби. Ми отримали розрізану скумбрію у формі метелика.

Промиваємо рибу та видаляємо всі плавці, які у неї є. Тепер робимо красиву нарізку.

Перегортаємо зворотною стороною, лускою до гори та знаходимо середину по центральній осі. Розрізаємо рибу на шматочки не доходячи до середини. Шматочки приблизно можуть бути 2 см товщиною. Також це можна зробити за допомогою кухонних ножиць.

Перекладаємо розрізану рибу на пергамент та розгортаємо кожний шматочок м’ясом до верху.

Рецепт приготування ніжної скумбрії у духовці. Фото: YouTube-канал Alina FooDee
Рецепт приготування ніжної скумбрії у духовці. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Для маринаду беремо 2 столові ложки соєвого соусу, додаємо чорний молотий перець та молотий коріандр по смаку, 0.5 чайної ложки копченої паприки та 0.5 чайної ложки сушеного часнику. Додаємо 1 столову ложку рослинної олії. Все ретельно перемішуємо.

Беремо кухонний пензлик та змащуємо скумбрію нашим маринадом. Залишаємо рибу хвилин на 15 при кімнатній температурі, щоб вона промаринувалась.

Випікаємо 15-18 хвилин при температурі 180 градусів при верхньому та нижньому нагріві.

Отримуємо рибу з неперевершеним смаком та ароматом. Перекладаємо рибу на блюдо для подачі. Скумбрія просто танить у роті, обов’язково спробуйте та пригощайте своїх гостей цією смакотою. Смачного!

Рецепт приготування ніжної скумбрії у духовці. Фото: YouTube-канал Alina FooDee
Рецепт приготування ніжної скумбрії у духовці. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Ольга Фреймут вивела молодших дітей на аристократичне британське чаювання: “Це не позерство, а необхідність”

Ольга Фреймут ще в Україні викладала на телебаченні уроки гарних манер. Тепер взялася вчити власних дітей англійському аристократичному етикету. І виходить, і не дуже.

І м’яса не треба! Вечеря, яку я можу їсти постійно: беру кабачки та сир і готую смачнющу запіканку

Кабачкова запіканка – ідеальна страва для вечері. Готується вона дуже просто та швидко, а смак страви виходить неперевершеним. Крім того, запіканка досить легка і не нашкодить вашій фігурі.

Журавська та Барановська: що цікавого відомо про забутих дружин Колі-Барбі Тищенка

Відомий ресторатор, телеведучий та політик Микола Тищенко був одружений тричі та всі його шлюби закінчились розставанням. Цікаво, що між колишніми дружинами Нардепа дуже багато спільного.