facebook

Рецепт з кулінарного зошита: сирники, які не розтікаються та тримають форму. Готувати їх одне задоволення

Господині часто шукають рецепт сирників, які не будуть розтікатися під час смаження, будуть тримати форму та мати золотисту скоринку. Цей рецепт допоможе вам приготувати саме такі сирники.

Сирники — це традиційна страва української кухні, яка завжди асоціюється з домашнім теплом і затишком. Незважаючи на їхню простоту, досягти ідеального результату не завжди легко, адже сирники можуть розтікатися або рватися при смаженні. Пропонуємо вам перевірений рецепт, який гарантує чудові сирники з ніжною текстурою та золотистою скоринкою.

Як приготувати ідеальні сирники
Як приготувати ідеальні сирники

Інгредієнти:

  • Сир (творог) — 500 гр
  • Яйце — 1 шт
  • Цукор — 3 ст. ложки
  • Ванільний цукор — 1 ч. ложка
  • Сіль — дрібка
  • Борошно — 3-4 ст. ложки
  • Розпушувач — 1 ч. ложка
  • Рослинна олія для смаження
  • Сметана, мед, ягоди для подачі

Приготування:

Сир ретельно протріть через сито або збийте блендером, щоб досягти однорідної консистенції без грудочок. Важливо використовувати сир середньої жирності (5-9%) без зайвої рідини.

У глибокій мисці змішайте сир, яйце, цукор, ванільний цукор та дрібку солі. Ретельно перемішайте, щоб інгредієнти добре з’єдналися.

Додайте борошно та розпушувач до сирної маси. Спочатку додайте 3 столові ложки борошна і перемішайте. Якщо тісто виходить занадто рідким, додайте ще 1 столову ложку борошна.

Рецепт сирників, які не розтікаються при смаженні
Рецепт сирників, які не розтікаються при смаженні

Робочу поверхню або дошку посипте невеликою кількістю борошна. Руками сформуйте з сирної маси невеликі кульки, розміром з тенісний м’ячик. Обваляйте кожну кульку в борошні, а потім обережно сплющте, надаючи форму невеликих дисків.

Розігрійте сковороду на середньому вогні і додайте рослинну олію. Викладайте сирники на сковороду, залишаючи між ними невеликі проміжки. Смажте на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку до золотистого кольору. Не перевертайте сирники занадто часто, щоб вони не розпалися.

Після смаження викладіть сирники на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир. Перекладіть готові сирники на тарілку і подавайте гарячими зі сметаною, медом або свіжими ягодами.

Українські сирники, які тримають форму при смаженні
Українські сирники, які тримають форму при смаженні

Використовуйте сир середньої жирності і добре його відцідіть, якщо він надто вологий. Занадто вологий сир призведе до того, що сирники розпадатимуться.

Не додавайте занадто багато борошна, інакше сирники будуть жорсткими. Починайте з меншої кількості і додавайте поступово, щоб досягти правильної консистенції.

Смажте сирники на середньому вогні, щоб вони добре пропеклися всередині і не підгоріли зовні. Якщо вогонь буде занадто сильним, сирники можуть залишитися сирими всередині.

Популярне

Схожі статті

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.

“Квартет вкупі”: Юрій Горбунов і Катерина Осадча замилували мережу цим фото. Дітки схожі, як 2 краплі води

Знаменитий український телеведучий Юрій Горбунов замилував мережу світлиною з родиною у повному складі. Ведучий не часто ділиться особистим життям, тому фото викликало безліч відгуків у мережі.

Зірка “Дизель Шоу” Яна Глущенко згадала жінку, за якою плакала вся країна: Марини Поплавської немає 6 років

20 жовтня 2018 року назавжди стало для акторів "Дизель Шоу" чорним днем. Адже саме тоді водій автобуса, в якому поверталися з гастролей, не впорався з керуванням. Підсумок став трагічним.