facebook

Викладаю салат гіркою, а зверху прикрашаю червоними маками: робиться все за хвилини, а вигляд як у ресторані

Опанувавши мистецтво робити червоні маки з кружалець помідорів, а гілочки – з петрушки, ви зможете доволі цікаво прикрасити будь-який салатик. Усе дуже просто, тож можна використовувати й у будень.

Вам знадобиться:

  • 300 г курячого філе;
  • 250 г шампіньйонів;
  • 150 г помідорів;
  • 150 г твердого сиру;
  • 100 г оливок без кісточок;
  • 80 г майонезу;
  • 1 ст.лож. олії;
  • 1 дрібка чорного перцю;
  • 2 г солі.

Для прикраси:

  • 50 г оливок;
  • 50 г помідорів черрі;
  • 3 гілочки кропу;
  • 20 г маку.
Салат Червоні маки з куркою, грибами та оливками

Салат “Червоні маки” робитимемо з куркою. Куряче філе попередньо відваріть у підсоленій воді протягом 25 хвилин. М’ясо має повністю охолонути. Дістаньте з бульйону, дайте трішки підсохнути й наріжте невеликими кубиками.

Салат Червоні маки з куркою, грибами та оливками

Шампіньйони вимийте, обсушіть, наріжте на пластинки. Покладіть у пательню, в якій спочатку розігрійте олію. Обсмажте на сильному вогні, постійно помішуючи. Має з’явитися золотава скоринка. Посоліть, поперчіть і відставте вбік, щоб гриби прохолонули.

Салат Червоні маки з куркою, грибами та оливками

Оливки дістаньте з розсолу. Коли трішки обсохнуть, наріжте кружальцями. Якщо у вас немає черрі, тоді від помідорів повідрізайте кружальця скраєчку – там, де без насіння. Решту томатів наріжте кубиками.

Салат Червоні маки з куркою, грибами та оливками

Твердий сир натріть на тертушці. На блюдо викладіть куряче філе. Зробіть сіточку з майонезу. Далі – шар грибів. Їх майонезом поливати не потрібно, бо вони й так жирні. Потім додайте помідори й майонезну сіточку.

Викладіть оливки, покрийте майонезом і присипте салатну гірку натертим сиром. Зверху викладіть по колу кружальця помідорів у вигляді маку. Таких квіток зробіть 3 штуки. По центру додайте оливку, а довкола присипте маком. З кропу сформуйте пагони. Поставте салат “Червоні маки” на 2 години до холодильника. Потім можете подавати на стіл.

Популярне

Схожі статті

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.

“Квартет вкупі”: Юрій Горбунов і Катерина Осадча замилували мережу цим фото. Дітки схожі, як 2 краплі води

Знаменитий український телеведучий Юрій Горбунов замилував мережу світлиною з родиною у повному складі. Ведучий не часто ділиться особистим життям, тому фото викликало безліч відгуків у мережі.

Зірка “Дизель Шоу” Яна Глущенко згадала жінку, за якою плакала вся країна: Марини Поплавської немає 6 років

20 жовтня 2018 року назавжди стало для акторів "Дизель Шоу" чорним днем. Адже саме тоді водій автобуса, в якому поверталися з гастролей, не впорався з керуванням. Підсумок став трагічним.