Кабачки не смажу й не запікаю, а роблю набагато простіше: за 5 хвилин солю, ще 2 години настоюю на холоді

Після дощу почали масово достигати кабачки? Зробіть малосольні. Закуска готується за лічені хвилини та стане чудовим доповненням літнього меню. Стояти біля плити й пітніти не доведеться.

Вам знадобиться:

  • 1 кг молодих кабачків;
  • 30 г парасольок кропу;
  • 2 лаврових листи;
  • 2 ст.лож. морської солі;
  • 1 дрібка суміші перців;
  • 3 зубці часнику.
Малосольні кабачки з кропом та часником

Швидкі малосольні кабачки робитимемо з кропом та часником. Бажано брати для страви невеликі кабачки завбільшки з огірок. Тоді можна солити їх цілими. Якщо у вас трішки більші, тоді наріжте їх тонкими кружальцями. У перестиглих кабачків краще зняти шкуринку та вирізати насіння.

Малосольні кабачки з кропом та часником

Сіль можете використати й звичайну кам’яну, але з морською вийде набагато пікантніший смак. Спеції обирайте на власний смак. Першим ділом вимийте кабачки. Хвостики обрізати немає потреби. Якщо кабачки молоді, то їх можна вживати в їжу.

Малосольні кабачки з кропом та часником

Пошкрябайте шкуринку кабачків виделкою, щоб усередину легко зайшла сіль. Викладіть у контейнер, до якого є кришка. Парасольки кропу можете замінити на зелень цієї ж рослини. Вимийте та дрібненько наріжте.

Малосольні кабачки з кропом та часником

Часник обчистьте від шкуринки. Промийте та подрібніть ножем або пропустіть крізь прес. З’єднайте зелень та часник із кабачками. Всипте морську сіль, лавровий лист та мелену суміш перців. Кількість прянощів регулюйте на власний смак. Але не перестарайтеся – надто гострі овочі рідні не захочуть їсти.

Накрийте місткість кришкою. Якщо робили кабачки в мисці, то прикрийте тарілкою, щоб вона щільно прилягала. Залиште на 1 годину у кухні. Після цього перекладіть до холодильника. Кабачки мають солитися хоча б 2-3 години. Після цього їх можна вживати. Якщо витримаєте на холоді довше, нічого страшного не відбудеться.

Популярне

Схожі статті

Де сьогодні Віктор Андрієнко, український батько “Шоу довгоносиків”: він тривалий час працював на росіян

Сьогодні Віктор Андрієнко — це не просто актор, а людина, яка пройшла складний шлях, залишившись улюбленцем глядачів різних поколінь — як тих, хто пам'ятає "Шоу довгоносиків", так і молоді.

Павло Зібров з нагоди 30-ї річниці ніжно та романтично звернувся до коханої жінки: “Наші долі повінчані”

Як відомо, шлюби укладаються на небесах. Для когось ця фраза є досить банальною, заїждженою, тільки не для родини Марини та Павла Зібрових, які днями відсвяткували круглу дату свого вінчання.

Класика, що пережила час! Популярний рецепт свекруха привезла з Іспанії і здивувала: хек у зеленому соусі

Серед багатого кулінарного спадку Іспанії є страви, які підкорили серця гурманів по всьому світу. Однією з таких є хек в ароматному зеленому соусі.