За 5 хвилин готую начинку з вишень та горіхів, за 30 – випікаю: вишневий штрудель. Улітає шматок за шматком

Якщо немає яблук, натомість є вишні, штрудель можна спекти й з цими ягодами. Рулет із листкового тіста з соковитою ягідною начинкою припаде до вподоби всім без виключення домашнім.

Вам знадобиться:

  • 500 г бездріжджового листкового тіста.

Для начинки:

  • 1 кг вишні;
  • 60 г волоських горіхів;
  • 100 г панірувальних сухарів;
  • 50 г вершкового масла;
  • 140 г цукру;
  • 8 г ванільного цукру.

Для змащування:

  • 1 яєчний жовток;
  • 1 ст.лож. молока.
Штрудель із вишнями та горіхами

Оскільки тісто для штруделя з вишнями візьмемо магазинне, все решту зробимо дуже швидко. Ягоди вимийте, виберіть кісточки. Відкиньте вишню на друшляк, щоб вийшов сік.

Горіхи подрібніть у блендері. На борошно перетирати не потрібно. Нехай залишаться невеликі шматочки, щоб відчувалися на зубах. Можете брати не лише волоські горіхи, але й арахіс чи будь-які інші.

Штрудель із вишнями та горіхами

Панірувальні сухарі краще брати не покупні, а зробити самотужки зі здобних булочок. Змішайте їх із горіхами, цукром, ванільним цукром. Ретельно перемішайте сухі інгредієнти.

Робочу поверхню, листкове тісто та скалку злегка присипте борошном. Розкачайте прямокутник завтовшки близько 0,3 см. Тісто має бути доволі тонким, але не повинно здірявитися.

Штрудель із вишнями та горіхами

Змастіть корж розм’яклим, але не розтопленим вершковим маслом за допомогою пензлика чи просто рукою. Висипте зверху тіста суху суміш так, щоб вона не доходила на 2 см до країв.

Викладіть вишні. Підгорніть краї та обережно згорніть рулет, витискаючи з нього повітря. Защипніть шов. Перекладіть на деко, яке попередньо змастіть пергаментним папером. Кладіть швом донизу.

Штрудель із вишнями та горіхами

Таким же чином приготуйте другий рулет. Жовток перемішайте з молоком до однорідної маси. Змастіть сумішшю верх штруделів. Поставте до духовки, розігрітої до 180 градусів. Випікати доведеться близько 30 хвилин.

Виймайте, коли верх зарум’яниться. Спочатку штрудель із вишнями буде хрустким, та потім розм’якне. Присипте його цукровою пудрою та подавайте до чаю.

Популярне

Схожі статті

Зірка “Кварталу” Ірина Сопонару вийшла заміж за іноземця, який хоче жити в Україні: що розповів її чоловік

Чоловік української акторки Ірини Сопонару, який родом з Британії, розповів, що вони планують залишатися в Україні та поділився чим його приваблює наша країна.

Аліна Гросу вийшла заміж удруге, а чоловіка на загал не показує: “Все просто. Я чому не розповідаю…”

Двома першими романами Аліна Гросу ділилася з усіма шанувальниками до подробиць. Та оскільки нічого доброго з цього не вийшло, співачка вирішила більше не показувати свого обранця. І ось чому.

Ольга Фреймут вивела молодших дітей на аристократичне британське чаювання: “Це не позерство, а необхідність”

Ольга Фреймут ще в Україні викладала на телебаченні уроки гарних манер. Тепер взялася вчити власних дітей англійському аристократичному етикету. І виходить, і не дуже.