facebook

Спробувала такі деруни 1 раз у ресторані, тепер готую вдома: беру картоплю, а борошно зовсім не додаю

Приготування дерунів без борошна — чудовий спосіб насолодитися стравою в її найкращому вигляді. Цей рецепт підходить для тих, хто прагне зберегти натуральний смак картоплі та отримати смачну страву.

Деруни — традиційна страва української кухні, яка відома своїм неперевершеним смаком та простотою приготування. Цей рецепт відрізняється від класичного тим, що в ньому не використовується борошно. Завдяки цьому деруни виходять легкими та ніжними, але при цьому зберігають свою хрустку скоринку. Давайте разом приготуємо ці смачні картопляні оладки.

Смачні деруни без додавання борошна
Смачні деруни без додавання борошна

Інгредієнти:

  • Картопля — 600 грам
  • Цибуля — 1 шт.
  • Яйце — 1 шт.
  • Петрушка — за смаком
  • Кріп — за смаком
  • Сушений часник — 1/2 чайної ложки
  • Чорний перець — 1/4 чайної ложки
  • Мускатний горіх — 1/4 чайної ложки
  • Куркума — 1/4 чайної ложки
  • Сіль — за смаком
  • Соняшникова олія — для смаження

Приготування:

Очистіть 600 грам картоплі від шкірки і натріть її на дрібній тертці. Для кращого результату можна використовувати спеціальну тертку для дерунів. Наріжте одну цибулину на дрібні шматочки або натріть її на тертці. Цибуля додає страві соковитості та легкого аромату. Подрібніть петрушку та кріп. Зелень додає свіжості та робить деруни ще більш апетитними.

Рецепт смачних картопляних дерунів
Рецепт смачних картопляних дерунів

У великій мисці змішайте натерту картоплю та цибулю. Залиште суміш на кілька хвилин, щоб виділився сік. Відіжміть зайву рідину з картопляно-цибулевої маси, використовуючи марлю або просто відтискаючи руками.

До відтиснутої маси додайте одне яйце, подрібнену зелень (петрушку та кріп), сушений часник, чорний перець, мускатний горіх та куркуму. Додайте сіль за смаком. Ретельно перемішайте всі інгредієнти, щоб отримати однорідну масу.

Як приготувати картопляні деруни без додавання борошна
Як приготувати картопляні деруни без додавання борошна

Розігрійте соняшникову олію на сковороді на середньому вогні. Викладайте картопляну масу на сковороду ложкою, формуючи невеликі оладки. При цьому можна злегка притискати їх лопаткою, щоб деруни були плоскими та рівномірно просмажувалися. Смажте деруни до золотистої скоринки з обох боків. Це займе приблизно 3-4 хвилини на кожен бік.

Готові деруни викладайте на паперові рушники, щоб позбавити їх зайвого жиру. Подавайте гарячими зі сметаною або вашим улюбленим соусом. Деруни також чудово поєднуються зі свіжими овочами або салатом.

Популярне

Схожі статті

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.

“Квартет вкупі”: Юрій Горбунов і Катерина Осадча замилували мережу цим фото. Дітки схожі, як 2 краплі води

Знаменитий український телеведучий Юрій Горбунов замилував мережу світлиною з родиною у повному складі. Ведучий не часто ділиться особистим життям, тому фото викликало безліч відгуків у мережі.

Зірка “Дизель Шоу” Яна Глущенко згадала жінку, за якою плакала вся країна: Марини Поплавської немає 6 років

20 жовтня 2018 року назавжди стало для акторів "Дизель Шоу" чорним днем. Адже саме тоді водій автобуса, в якому поверталися з гастролей, не впорався з керуванням. Підсумок став трагічним.