facebook

Після першого шматочка хочеться ще і ще: як я готую соковитий “Медовик” всього за 30 хвилин – торт-знахідка

Ледачий рецепт торта "Медовик", швидке, смачне та легке приготування в домашніх умовах, без розкатки коржів. Готуйте разом із нами цю смакоту та пригощайте своїх рідних.

Інгредієнти:

  • 80 г меду
  • 100 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 1 ч.л. соди (без гірки)
  • 1 щіпка солі
  • 180-200 г борошна
  • Крем:
  • 400 г сметани (жирність 20%)
  • 1ч.л. цукрової пудри

Беремо 80 грамів меду та перекладаємо його у місткість із високими бортиками. Ставимо на плиту та розігріваємо на середньому вогні, щоб мед розтанув.

Коли мед починає трохи закипати, тримаємо на повільному вогні та додаємо до нього 1 чайну ложку соди, постійно помішуючи силіконовою лопаткою. Ми отримуємо реакцію – мед став карамельного кольору. Чим довше тримати на плиті та помішувати, тим яскравіше у вас вийде колір.

Знімаємо місткість з вогню та додаємо 100 грамів вершкового масла.

Беремо 3 яйця та перемішуємо їх – краще це зробити за допомогою міксеру, збиваємо протягом 5 хвилин. У цей час 100 грамів цукру по трохи додаємо у яйця. Та не забуваємо додати дрібку солі. Отримуємо пухку масу з яєць та цукру.

Як суміш з меду охолонула, додаємо її до яєць та ретельно перемішуємо силіконовою лопаткою.

Просіяну муку додаємо до суміші невеликими порціями та перемішуємо.

Рецепт смачного медовика всього за 30 хвилин. Фото: YouTube-канал Alina FooDee
Рецепт смачного медовика всього за 30 хвилин. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Половину тіста викладаємо на силіконовий килимок (або пергамент) та вирівнюємо його по всьому периметру силіконовою лопаткою.

Коржі випікаємо протягом 5-7 хвилин при температурі 160 градусів. Рівняємо краї наших коржів та розрізаємо на ту кількість, яку хочемо отримати у своєму торті (це можуть бути від 4 шарів до 8). Залишки тіста не викидаємо, вони підуть на прикрашання.

За допомогою блендеру здрібнюємо залишки коржів та отримуємо стружку.

Для приготування крему використовуємо сметану 400 грам 20% жирність та у місткості перемішуємо разом із цукровою пудрою.

Збираємо тортик – корж, на нього крем, корж, на нього крем. Кожний шар добре пропитуємо сметаною. Не забуваємо змазати верх тортика та бортики. А потім притрушуємо на них нашу стружку з коржиків. Ми отримуємо тортик вагою приблизно кілограм.

Перед смачною вечерею даємо настоятись нашому тортику у холодильнику хоча б 3-4 годинки. Нехай смакує!

Рецепт смачного медовика всього за 30 хвилин. Фото: YouTube-канал Alina FooDee
Рецепт смачного медовика всього за 30 хвилин. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.

“Квартет вкупі”: Юрій Горбунов і Катерина Осадча замилували мережу цим фото. Дітки схожі, як 2 краплі води

Знаменитий український телеведучий Юрій Горбунов замилував мережу світлиною з родиною у повному складі. Ведучий не часто ділиться особистим життям, тому фото викликало безліч відгуків у мережі.

Зірка “Дизель Шоу” Яна Глущенко згадала жінку, за якою плакала вся країна: Марини Поплавської немає 6 років

20 жовтня 2018 року назавжди стало для акторів "Дизель Шоу" чорним днем. Адже саме тоді водій автобуса, в якому поверталися з гастролей, не впорався з керуванням. Підсумок став трагічним.