Готую смачну та ароматну вечерю з м’яса та літніх овочів: все склала у каструлю і забула на 2 години

Цей рецепт — справжній порятунок для тих, хто бажає приготувати смачну і поживну вечерю без зайвих зусиль. Усі інгредієнти гармонійно поєднуються, створюючи багатий смаковий букет.

Сьогодні ми поділимося рецептом легкої у приготуванні, але надзвичайно смачної вечері з яловичини та літніх овочів.

Інгредієнти

  • 500 г яловичини
  • 2 баклажани
  • 2 болгарських перці
  • 2 моркви
  • 4-5 томатів
  • 6-8 молодих картоплин
  • 2 цибулини
  • 1 голівка часнику
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • Сіль, перець на смак
  • Свіжа зелень (петрушка, кріп, базилік) за бажанням

Приготування

Вечеря з м’яса та літніх овочів: все склала у каструлю і забула на 2 години

Наріжте м’ясо на кубики середнього розміру. Якщо у вас є трохи часу, можна замаринувати яловичину з сіллю, перцем і оливковою олією на 30 хвилин для покращення смаку.

Баклажани поріжте кубиками, посипте сіллю і залиште на 15-20 хвилин, щоб вони випустили гіркоту. Потім промийте та обсушіть паперовим рушником. Так само наріжте й томати.

Відчистьте болгарський перець від насіння і наріжте соломкою або кубиками, а моркву поріжте кружальцями або півкільцями, залежно від розміру.

Молоді картоплини можна залишити цілими, якщо вони невеликого розміру, або нарізати на половинки чи четвертинки.

Цибулю наріжте півкільцями, часник можна або почистити і дрібно порубати або залишити цілою голівкою у лушпинні для більш делікатного аромату.

Приготування

Нагрійте оливкову олію в глибокій каструлі на середньому вогні й обсмажте яловичину до золотистого кольору з усіх боків.

Додайте до м’яса цибулю і моркву, баклажани, болгарський перець, томати, картоплю і часник. Перемішайте все разом, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися.

Приправте сіллю, перцем і всипте будь-які інші спеції на смак. Можна влити трохи води або бульйону, щоб страва була більш соковитою.

Після цього накрийте каструлю кришкою, зменште вогонь до мінімуму і залиште тушкуватися на 2 години. Періодично можна перевіряти страву і помішувати, але загалом вона не потребує постійної уваги.

Перед подачею посипте страву свіжою зеленню.

Популярне

Схожі статті

Мама знайшла рецепт зі старого записника, а мені сподобалось: овочевий салат “Десятка” в банках на зиму

Якщо ви хоч раз готували салати на зиму, то, напевно, вже знаєте про дивовижний і дуже простий у приготуванні салат "Десятка". Він отримав свою назву завдяки ідеальній пропорції інгредієнтів.

Справжні квашені помідори на зиму “Як із бочки”: такі можна зберігати навіть в квартирі або на балконі

Квашені помідори, приготовані за цим рецептом, можуть зберігатись протягом довгого часу в умовах звичайної квартири. Достатньо просто дослухатись до порад, описаних у статті.

Ці жінки народили легенд: ви ахнете, побачивши, як виглядають мами Наталії Могилевської і Світлани Лободи

Мама – найближча і найрідніша людина для більшості людей. Матері Наталії Могилевської та Світлани Лободи зіграли важливу роль у житті своїх доньок.