Найкорисніший і простий салат з огірка, тунця та авокадо: свіжий та ніжний – він завжди номер 1 на столі

Коли мова йде про салати, цей рецепт обов'язково стане вашим фаворитом. Салат з огірка, тунця та авокадо – це ідеальне поєднання смаків та текстур, яке не залишить байдужим навіть гурманів.

Цей легкий, свіжий та поживний салат підходить для будь-якого сезону і стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу. Він готується швидко та просто, а результат завжди вражає.

Інгредієнти

  • 1 великий огірок
  • 1 стиглий авокадо
  • 1 банка тунця у власному соку (приблизно 150-200 г)
  • 1 червона цибулина
  • 1-2 столові ложки лимонного або лаймового соку
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • Сіль та перець на смак
  • Свіжа зелень (петрушка, кріп) за бажанням

Приготування

Простий салат з огірка, тунця та авокадо

Наріжте огірок тонкими кружальцями або півкружальцями, залежно від розміру овочу. Якщо він має товсту шкірку, можна її попередньо зняти.

Розріжте авокадо навпіл, видаліть кісточку та зніміть шкірку. Наріжте м’якуш кубиками середнього розміру і збризніть лимонним соком, щоб уникнути потемніння.

Відкрийте банку з тунцем, злийте рідину і розімніть м’ясо вилкою на великі шматочки.

Наріжте цибулю тонкими півкільцями. Якщо смак здається занадто гострим, можна на кілька хвилин замочити її в холодній воді.

Тепер у великій мисці змішайте огірок, авокадо, тунця й цибулю. Додайте оливкову олію та лимонний сік, приправте сіллю і перцем на смак.

Якщо ви використовуєте свіжу зелень, дрібно наріжте її й додайте до салату. Це надасть йому свіжого аромату та яскравого вигляду.

У фіналі обережно перемішайте салат, щоб не пошкодити ніжні шматочки авокадо.

Викладіть готовий салат на сервірувальне блюдо або розкладіть по порційних тарілках. Можна прикрасити додатковою зеленню,  або різновидами листових салатів та руколою, а також часточками лимона для яскравішого вигляду. Салат готовий до подачі!

Популярне

Схожі статті

“Татусі не в курсі”: чоловіки Ксенії Мішиної і Таянни забули не лише про жінок, але й синами не цікавляться

Ксенія Мішина ростить сина без чоловіка, Таянна трішки була заміжня, а тепер самотня матуся. Чи згадують про нащадків татусі та чи спілкуються з синами зіркових мам?

Додаю до аґрусу один інгредієнт з городу й отримую варення ідеального кольору: такої смакоти багато не буває

Щойно достигає аґрус, треба збирати плоди й братися до приготування варення. Якщо додати вишневе листя, вийде просто королівський смарагдовий відтінок солодощів.

Не Ольга Сумська! Хюррем “Султанші” українського шоу-бізнесу: Світлана Тарабарова, Геля Зозуля, Віка Булітко

Дівчата з рудим волоссям своєю яскравістю відразу виділяються з-поміж великої кількості блондинок та брюнеток. Деяким таке дивне волосся далося від природи. Інші просто обрали подібний імідж.