Якщо не хочеться вмикати духовку, готую торт з абрикосами без випікання: не встигаю подати, як усе розмели

Влітку і так спекотно, тож вмикати духовку не хочеться. Але це не привід відмовлятися від десерту. Ідеальний легкий сирний тортик з абрикосами можна приготувати без випікання.

Вам знадобиться:

  • 400 г м’якого сиру;
  • 300 г вершків 33%;
  • 130 г коричневого цукру;
  • 100 мл води;
  • 30 г желатину.
  • Для начинки:
  • 300 г абрикосів.
Абрикосовий сирний торт без випікання

Для приготування абрикосового торта без випікання першим ділом желатин залийте водою та залиште, щоб набубнявів. Тим часом у сотейнику змішайте 100 мл вершків із цукром. Доведіть до кипіння на повільному вогні й заберіть із плити.

Абрикосовий сирний торт без випікання

Перелийте вершки у набубнявілий желатин. Перемішайте силіконовою лопаткою до однорідності. Якщо бачите, що залишилися крупинки желатину, процідіть масу крізь сито.

Змішайте желатинову масу з м’яким сиром. Збийте міксером, щоб стала повністю однорідною. Решту охолоджених вершків збивайте міксером близько 6 хвилин. Введіть їх до сирної маси. Акуратно перемішайте рухами зверху вниз.

Абрикосовий сирний торт без випікання

Абрикоси мають бути стиглими, але не м’якими. Вимийте плоди, розріжте навпіл. Видаліть кісточки. Форму вистеліть харчовою плівкою. Викладіть половинки абрикосів розрізом догори.

Абрикосовий сирний торт без випікання

Зверху вилийте вершково-сирний мус. Розрівняйте силіконовою лопаткою. Тепер поставте абрикосовий торт на кілька годин до холодильника. Коли дістанете, переверніть на блюдо, акуратно знявши форму та плівку.

Прикрасьте торт без випікання листочками м’яти й відразу ж подавайте до столу. В теплі він може втратити форму, тому треба вживати літній десерт, щойно дістали з холодильника. Все, що недоїли, відразу ж поверніть на холод.

Популярне

Схожі статті

Кондитерські більше не спонсорую, бо сама печу швидко та з користю: абрикосовий пиріг готую всього 7 хвилин

Домашні десерти, такі як абрикосовий пиріг, мають безліч переваг перед покупними тортами. Вони не тільки корисніші, але й дозволяють експериментувати з інгредієнтами, створюючи щось дійсно особливе.

Під їхні пісні знайомились та закохувались. Як зараз виглядають кумири юності: Білик, Руслана, Пономарьов

Ірина Білик, Руслана Лижичко та Олександр Пономарьов залишаються яскравими зірками української естради, попри минулі роки. Вони є прикладом того, як можна зберегти молодість душі та тіла.

Раніше обходила цю рибу стороною, бо не подобався запах. Та от знайшла чудовий рецепт і тепер готую щотижня!

Мойва – це риба, яка заслужила свою популярність завдяки доступності, поживній цінності та смаку. Однак, багато хто уникає її приготування через специфічний запах.