Чоловік без м’яса до столу не сідає: примудряюся додавати вітамінчиків – цього разу приготувала з аґрусом

Кислуватий аґрус їсти наважиться далеко не кожен. Та якщо, готуючи м'ясо, додати соус із цієї ягоди, страва вийде просто бомбічною. Такою запеченою свининкою навряд чи поласуєш у ресторані.

Вам знадобиться:

  • 400 г м’якуша свинини;
  • 2 ст.лож. борошна;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка солі.

Для соусу:

  • 200 г аґрусу;
  • 100 мл вершків;
  • 1 ст.лож. води;
  • 1 ст.лож. цукру;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка солі.
Свинина, запечена під аґрусовим соусом

Щоб запекти свинину з аґрусом у духовці, можете брати будь-який м’якуш – вирізку, гуляш, шийну частину. Шматок м’яса промийте, обсушіть паперовим рушником. Наріжте порційними шматочками, зрізавши зайвий жир.

Свинина, запечена під аґрусовим соусом

Свинину посоліть, поперчіть. Кожен шматочок обваляйте в борошні. Пательню поставте на сильний вогонь. Влийте олію. Коли розжариться, обсмажте шматки м’яса з одного боку 4 хвилини й стільки ж з іншого.

Сковорідку зніміть із вогню й накрийте кришкою, щоб м’ясо не пересохло, допоки ви займатиметеся аґрусовим соусом. Ягоди переберіть, вимийте, видаліть хвостики. Дайте просохнути.

Свинина, запечена під аґрусовим соусом

Викладіть аґрус у сотейник. Всипте цукор, влийте воду. Поставте на плиту. Коли закипить, проваріть на середньому вогні 5 хвилин, постійно помішуючи. Влийте вершки. Бажано брати 20% жирності. Потушіть ще 3 хвилини. Наприкінці присоліть та поперчіть.

Свинина, запечена під аґрусовим соусом

У форму для запікання спочатку викладіть підсмажені шматки свинини. Потім влийте аґрусовий соус. Виливайте не всю порцію. Трішки залиште, щоб використати під час подачі готової страви.

Духовка має бути розігрітою до 200 градусів. Випікайте свинину 30 хвилин. Подавати до столу можна з гарніром із вареного рису, макаронів чи картопляного пюре. Не забудьте полити свинину аґрусовим соусом.

Популярне

Схожі статті

Від ненависті до кохання, а потім до зради: непроста історія стосунків репера Потапа з Настею Каменських

Нині ходять чутки, що в Потапа з'явилася коханка. Та й Настя Каменських безсоромно показується в ліжку з молодиком. Пригадаймо, як розвивалася непроста історія кохання двох зірок.

Для бісквіта готую тісто без яєць: свекруха дивується, як таке можливо, бо сама ніколи не робила подібне

Якщо треба приготувати бюджетні солодощі, спробуйте цей бісквіт. Навіть за відсутності яєць десерт виходить пишним та повітряним. Тісто замішується на кефірі, а підіймається внаслідок дії соди.

Була найпопулярнішою на 1+1, але все проміняла: де живе телеведуча Лідія Таран після втечі з України

Глядачі з нетерпінням чекали появи у студії 1+1 Лідії Таран. Ця серйозна ведуча завжди говорила по суті. Але у 2022 році зникла з телеекранів. Де нині перебуває знаменитість і чим займається?